Date companie
 
 
 
 

Pregătiri pentru pelerinajul de Sf. Parascheva

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Octombrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerinaj, iasi, pregatiri, masuri, parascheva, ordine, primajutor
 

Pregătiri pentru marele pelerinaj anual de la Iași! Sute de mii de creștini ortodocși sunt așteptați să treacă pe la Moaștele Sfintei Parascheva, la Catedrala Mitropolitană. Luni este prima zi a celui mai mare pelerinaj ortodox din România, organizat în cinstea ocrotitoarei Moldovei. Chiar dacă, oficial, Zilele Iașiului încep luni, 10 octombrie, și praznicul Cuvioasei Parascheva este cinstit abia vineri, pe 14 octombrie, zeci de autocare pline cu pelerini din toată țara au ajuns încă de ieri la Iași. Anul acesta, preoții vor aduce spre închinare și moaștele Sfântului Neofit Zăvorâtul din Cipru.

MIHNEA URS, reporter "Măsuri speciale sunt luate în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale de urgență. Anul trecut, peste 300 de pelerini au leșinat din cauza oboselii și a vremii neprielnice. Anul acesta, în apropierea Catedralei Mitropolitane vor fi amplasate patru puncte de prim-ajutor. Pentru asigurarea serviciilor medicale sunt mobilizate autospeciale SMURD și ambulanțe, medici de la Urgență și voluntari ai Crucii Roșii. "

Pentru prevenirea incidentelor, sunt luate măsuri speciale. Peste 6.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor asigura ordinea și liniștea publică, în perioada 9-17 octombrie. Echipajele de ordine publică vor acționa atât în zona bisericilor și a locurilor unde vor avea loc manifestări cultural-artistice, cât și în trenuri și în gări, anunță MAI. De asemenea, numărul agenților rutieri va fi suplimentat în apropierea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Palatului Culturii, gării și autogării. Polițiștii vor fluidiza circulația și vor impune măsuri de restricție temporară sau permanentă a traficului rutier pe anumite străzi, pentru a preveni blocajele rutiere. Totodată, pompierii vor fi pregătiți să intervină pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență ce pot apărea pe parcursul sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2