Date companie
 
 
 
 

Pregătiri pentru semimaratonul București 2014, care ia startul în luna mai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, maraton, international, bucharest, sportiva, competitii, valeria, racila, marathon, half, internationale
 

Mai puțin de doua luni, până la startul semimaratonului București 2014. Duminică, 18 mai, în Piața Constituției din Capitală, va fi dat startul celei de a treia ediții a acestei importante competitii intrate și în calendarul internațional. Președintele semimaratonului și maratonului București, fosta campioana olimpica Valeria Răcilă van Groningen este convinsă că edițiile de anul acesta se vor bucura de o mai mare participare, atât din partea alergătorilor români, cât și a celor străini.

VALERIA RĂCILĂ VAN GRONINGEN, presedinte organizator semimaraton ”În 2008 a fost primul maraton internațional în București. Anul trecut a avut peste 7000 de oameni la start. Este mișcare de masă care a luat amploare foarte mult în ultimii ani.”

Valeria Răcilă van Groningen a devenit campioană olimpică la canotaj simplu vâsle, la Olimpiada organizată la Los Angeles, în 1984. De asemenea, a cucerit medalia de bronz, la dublu vâsle, la Olimpiada de la Moscova, în 1980. Din palmaresul marii sportive mai fac parte două medalii de bronz și două de argint, cucerite la Campionatele Mondiale de Canotaj în 1979, ’81, ’82 și ’85. Sportiva a participat la peste 20 de maratoane și semimaratoane internaționale.

VALERIA RĂCILĂ VAN GRONINGEN, presedinte organizator semimaraton ”În 2007 am înființat Asociația Bucharest Running Club”, o asociație nonprofit. Organizăm cele două mari competiții ale anului și vrem să mai introducem o competiție, depinde de autorități.”

Bucharest International Half Marathon – si Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon sunt competitii internationale, care includ atât probele clasice de maraton de 42 de km, semi-maraton 21 de km, stafeta 4 x 10 km, cat si cursa populară de 4 km, cursa copiilor de 1 km și proba scaunelor cu rotile destinata persoanelor cu dizabilitati.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2