Date companie
 
 
 
 

Prelungirea mandatului gen. Nicolae Ciucă la șefia Statului Major, motiv de dispută între Iohannis și Dăncilă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ministrul, stat, apararii, iohannis, dancila, scarlat, ciuca, major, les
 

Un nou conflict între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria, după ședința Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Ședința a avut pe ordinea de zi solicitările ministrului Apărării, Gabriel Leș, privind unele schimbări în conducerea Armatei României. Astfel, șeful statului a respins propunerea M.Ap.N. pentru numirea lui Dumitru Scarlat la șefia Statului Major al Apărării. După ședința CSAT, președintele a declarat că nu există nicio propunere valabilă pentru șefia Armatei, așa că a decis să prelungească mandatul generalului Nicolae Ciucă și a semnat, deja, decretul de prelungire. Ciucă ocupă funcția de șef al Statului Major din ianuarie 2015, fiind numit de președintele Klaus Iohannis.

KLAUS IOHANNIS, președinte al României “Am luat decizia și am semnat și trimis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul de șef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă un soldat recunoscut competent cu rezultate dintre cele mai frumoase.” (sunet fade out la final)

Președintele a declarat că propunerea făcută de Ministrul Apărării nu respectă rigorile legii, o situație creată de incompetența PSD.

KLAUS IOHANNIS, președinte al României "O situație foarte neplăcută care arată o dată în plus dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze probleme mari ale țării."

După încheierea reuniunii C.S.A.T., premierul Viorica Dăncilă a declarat, chiar la începutul ședinței de Guvern, că decretul semnat de președintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului șefului Statului Major al Apărării este nelegal și creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională. ”În spațiul public apăruse deja informația că președintele va face un pas în prelungirea mandatului actualului șef al Statului Major și aș vrea să fie foarte clar, nu vorbim aici despre persoane, ci strict despre respectarea legii. Nici în acest caz președintele nu a explicat refuzul în ședința CSAT”, a precizat Dăncilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2