Date companie
 
 
 
 

Premierul Cioloș anunță scăderi de taxe și impozite

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iunie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, impozite, scadere, taxe, ciolos
 

Guvernul anunță scăderi de taxe si impozite! TVA-ul pentru lucrări agricole dar și pentru servicii agricole, semințe, pesticide și îngrășăminte va scădea la 9%, de la 1 august. De asemenea, executivul introduce scutiri de la impozitul pe venit în cercetare și dezvoltare.

DACIAN CIOLOȘ, prim-ministru "Măsuri care vizează sectorul agricol, vrem să propunem ca de la 1 august TVA pentru lucrări agricole, pentru livrarea unor input-uri, cum ar fi semințe, îngrășăminte, pesticide etc., dar și pentru prestarea de servicii specifice. Deci, TVA pentru achiziția acestora și pentru prestarea serviciilor să scadă de la 20% la 9%. Sper ca această măsură să se repercuteze și asupra prețurilor propuse agricultorilor."

Premierul Dacian Cioloș și-a exprimat speranța că măsura va avea efecte pozitive asupra prețurilor furnizorilor din domeniu și va scoate de la "negru" anumite prestații, în agricultură. În același timp, tot de la 1 august, cercetătorii și serviciile de cercetare-dezvoltare nu vor mai plăti impozit pe venit. Premierul Dacian Cioloș a spus că măsura este necesară pentru stimularea activității inovative și a interesului tinerilor de a se forma și lucra în cercetare-dezvoltare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2