Date companie
 
 
 
 

Premierul Emil Boc, amenințat cu plângerea penală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : opozitia, boc, lege, plangere, curtea, raspundere, constitutionala, asumarea, penala
 

Opozița va sesiza Curtea Constituțională și va depune plângere penală împotriva premierului Emil Boc, susține vicepreședintele PSD, Liviu Dragnea. Motivul acestor demersuri îl reprezintă anunțul făcut de Executiv cu privire la asumarea răspunderii pe Legea privind încadrarea și salarizarea personalului didactic și personalului auxiliar din învățământ, pe anul 2011, și Legea dialogului social.

LIVIU DRAGNEA, vicepreședinte PSD "-Vom sesiza Curtea Constitutionalã si mai mult ca sigur se va face o plângere penalã împotriva primului ministru, pentru cã, din pãcate Guvernul Boc recidiveazã. Dupã ce am avut situatii în care nu au respectat decizii ale Curtii Constitutionale, au trecut peste ele, avem acuma un guvern al României care nu respectã o hotãrâre judecãtoreascã."

Premierul susține, însă, că salariile profesorilor nu vor fi afectate.

EMIL BOC, prim-ministrul României "Vreau să precizez că peste 95% dintre profesori nu suferă nicio diminuare salarială"

La rândul său, ministrul muncii Ioan Botiș, spune că Legea dialoului social va întări organizațiile sindicale. Potrivit noului act normativ, contractul de bază al liderilor sindicali nu va mai fi suspendat, în perioada exercitării funcției.

IOAN BOTIS, ministrul Muncii "Este o lege care întărește linia a doua și a treia a liderilor de sindicat, este o lege care întărește și dă forță organizațiilor sindicale. Orice societate are nevoie de parteneri puternici."

În toate manualele de stiinte politice, asumarea răspunderii guvernului pe un proiect de lege este definită drept o măsură exceptională. Cabinetul Boc are, însă, 12 asumări de răspundere în doar doi ani de guvernare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2