Date companie
 
 
 
 

Premierul Victor Ponta a anunțat că nu demisionează

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, guvern, demisie, guvernare, premier, lideri, coalitia, situatie, iohannis
 

Premierul Victor Ponta, a anunțat că nu demisionează și că nu intenționează să se lupte cu justiția, dar că va contesta ordonanța procurorului și își va pleda nevinovăția. Victor Ponta a făcut aceste precizări, astăzi, după reuniunea liderilor coaliției de guvernare care a avut drept scop discutarea situației premierului. În declarația de presă susținută după reuniune, șeful Executivului a afirmat că procurorii au reacționat la evenimente politice, ordonanța emisă împotriva sa având legătură directă cu emoția publică din cauza Rarinca, cu propunerile de modificare a Codului Penal din Parlament și cu respingerea de către Senat a arestării preventive a lui Dan Șova. El a precizat că liderii politici doresc eliminarea Guvernului dintre puterile statului. Guvernul poate fi schimbat doar de către Parlament, eventual la dezbaterea, săptămâna viitoare, a moțiunii de cenzură depusă vineri de PNL, sau prin alegeri, dar nu și la solicitarea unui procuror al DNA, deoarece altfel se poate vorbi de o "lovitură de stat" a mai spus Victor Ponta, apreciind că nu există la acest moment o criză politică.

VICTOR PONTA, premierul României "Cred că schimbarea guvernului, majorității, prin decizia unui singur procuror, reprezintă un precedent îngrozitor și nu vreau să fiu complice la așa ceva. E clar din punct de vedere politic că acuzarea mea de vineri are ca scop schimbarea guvernului. Mă consider nevinovat de acuzațiile aduse. Demisia ar fi, pentru mine personal și pentru familie, cel mai simplu lucru. Nu mi-am dorit să am o discuție cu fiul să-i spun că s-ar putea să ajung în închisoare pentru că sunt premier."

Primul ministru este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat. De asemenea, Direcția Națională Anticorupție a cerut Camerei Deputaților avizarea urmăririi penale pe numele premierului și pentru conflict de interese. El a mai precizat că, marți sau miercuri, se va prezenta în fața procurorului, pentru a-și susine cu date nevinovăția. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că, în condițiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situație imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

VICTOR PONTA, premierul României "Am avut o discuție civilizată cu Iohannis și înțeleg poziția politică, dar mi-am făcut datoria și l-am informat, în baza cunoștintelor aprofundate, despre ce sistem am moștenit de la Băsescu și ce trebuie să facă ca acest sistem să funcționeze mai bine, să nu mai dea rateuri care înseamnă viața unor oameni."

Potrivit R/News, ulterior declarației premierului Victor Ponta, președintele Klaus Iohannis a anunțat că mâine va avea consultări, la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor parlamentare și că se va întâlni cu toți odată și nu pe rând, ca până acum. Oficial tema consultărilor este strategia de apărare a țării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2