Date companie
 
 
 
 

Premierul Victor Ponta a donat sânge, în urma apelului lansat de ministrul Sănătății

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, politisti, apel, centrul, ministrul, sanatatii, sange, locali, transfuzii, piedone, ministrii, donat
 

Solidaritate umană, la nivel înalt! Premierul Victor Ponta a donat sânge la Tulcea, la un centru de transfuzii, înainte de ședința informală a liderilor PSD legată de strategia pentru campania prezidențială. Gestul premierului vine după ce, la începutul săptămânii, ministrul Sănătății a lansat un apel către cetățeni, să doneze sânge, având în vedere deficitul acestei substanțe vitale, în unitățile sanitare. Victor Ponta a ținut să precizeze că astfel de campanii de conștientizare a populației prin exemplul propriu sunt mai necesare decat cea "cu gheața turnată în cap".

VICTOR PONTA, premierul României "Mă simt foarte bine, pentru faptul că domnul ministru tocmai îmi spunea că apelul pe care dumneavoastră l-ați făcut, de a atrage atenția asupra problemei, a avut efect. Sunt foarte mulți români care au răspuns pozitiv, și asta înseamnă că vor fi mulți bolnavi, care pot să beneficieze de acest efort al românilor."

Miniștrii Nicolae Bănicioiu, Titus Corlățean, Ioana Petrescu, Robert Cazanciuc și Mircea Dușa au donat sânge încă de joi. Eugen Teodorovici s-a oferit și el să doneze, dar nu a fost lăsat, din cauza unui tratament cu antibiotice. Urmând exemplul înalților demnitari, vineri, peste 300 de polițiști locali din Sectorul 4 al Capitalei au mers la Centrul de Transfuzii. Li s-a alăturat și primarul Cristian Popescu Piedone.

CRISTIAN POPESCU PIEDONE, primar, Sectorul 4 "- Nu suntem aici în calitate de polițiști locali, nici ca angajați ai primăriei, suntem în calitate de oameni. - Vorbeam ceva mai devreme și spuneați că o să-i recompensați. - Cu siguranță, vor fi răsplatiți. Vor bea o bere bună!"

Directorul Centrului de Transfuzii București, Doina Goșa, a declarat că, după apelul facut de ministrul Sănătății, a crescut numărul de donatori, cu 30 - 40 la sută. La Centrul de Transfuzii din Capitală, în doar trei ore s-au prezentat peste 200 de donatori. De asemenea, apelul ministrului Sănătății a avut ecou și în alte județe din țară. De exemplu, la Centrul de Transfuzii din Galați s-au prezentat circa 100 de persoane, iar la Timișoara s-au mobilizat mai ales tinerii care au citit apelurile făcute pe rețelele de socializare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2