Date companie
 
 
 
 

Premierul Victor Ponta, audiat la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul referendumului,

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, dosar, audiat, referendum, inalta, curte
 

Victor Ponta, audiat la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul Referendumului, în care este judecat ministrul Liviu Dragnea. Șeful guvernului a dat declarații în calitate de martor. La intrarea la audieri, Ponta a declarat că a venit să spună adevărul.

VICTOR PONTA, premierul României "- Ați venit la declarații? - Bineînțeles! - Stați un pic! - Am vrut să spun adevărul în fața procurorului și nu m-a acceptat. Vă mulțumesc foarte mult!"

În cadrul audierilor, Victor Ponta a explicat că nu a făcut nimeni vreo schemă de fraudare la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui de atunci, Traian Băsescu. Premierul le-a spus judecătorilor că sistemul de sms-uri a fost folosit de USL pentru a cunoaște prezența la vot și nu pentru a influența rezultatul. El a precizat că sistemul consemna doar date din procesul-verbal, nu indica și numărul de voturi cu "Da" sau "Nu". Ponta a subliniat că acest sistem a fost folosit prima dată de PDL.

VICTOR PONTA, premierul României "A fost foarte bine, normal, dacă aș fi avut ocazia să spun în fața procurorului ce am spus azi nu mai exista niciun dosar. Mulțumesc instantei că mi-a dat aceasta posibilitate, am spus adevărul și numai adevărul prin faptul că deciziile politice prinvind suspendarea lui Băsescu si referendumul sunt decizii politice și dacă am făcut bine oamenii votează pe alții, dar nu a existat niciodata în niciun fel și nicio formă o încălcare a legii."

Cu puțin timp înaintea lui Victor Ponta, la Înalta Curte au venit și miniștrii Liviu Dragnea și Mircea Dușa. În dosarul "Fraudă la referendum" au fost trimiși în judecată Liviu Dragnea și alte 74 de persoane. Dragnea, care în iulie 2012 era secretar general al PSD, este acuzat că ar fi pus la punct un sistem național de influență prin care ar fi fraudat votul la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2