Date companie
 
 
 
 

Premierul Victor Ponta precizează că pensionarii vor beneficia de amnistie financiară, nu penală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, pensii, pensionari, indemnizatii, penala, fiscala, plumb, amnistie
 

Amnistie fiscală pentru pensionarii și mamele ce au primit pensii sau indemnizații mai mari, care au fost calculate gresit de catre functionarii publici. Premierul Ponta a precizat, vineri, că cele două legi privind amnistia, care urmează să fie redactate de Ministerul Muncii, vor avea un caracter fiscal, și nu unul penal. Cu alte cuvinte, pensionarii care s-au folosit de acte false pentru a obtine pensii mai mari si care in prezent sunt cercetati de DNA nu vor beneficia de amnistia fiscala propusa de proiectul de lege. Acelasi lucru este valabil si in cazul indemnizatiilor de crestere a copilului: mamele care au facut uz de fals nu vor fi scutite de plata.

VICTOR PONTA, premierul României ”Vă rog să nu faceți confuzie între amnistia fiscală și amnistia penală, care este cu totul altceva. În proiectul de lege se va spune foarte clar ce nereguli s-au făcut până la ziua adoptării legii intră sub amnistie, cine greșește de acum încolo, plătește. Sub incidența legii vor intra toate acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin,  fie pensii, fie cum au fost indemnizațiile pentru mame, din erori - vorbesc de partea administrativă, partea penală nu intră la Guvern - trebuie să dea niște bani înapoi"

Cu o zi înainte, premierul i-a cerut ministrului Muncii, Rovana Plumb să elaboreze un proiect de lege prin care pensionarii obligați să returneze banii încasați ilegal să beneficieze de o amnistie.

CARTON
DE CITIT !

"Doamna ministru Plumb, vreau până la următoarea ședință de Guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniți cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluție de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum niște bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut. Sunt chemați acum să-și vândă casele (...). Cred că așa cum am putut să facem pentru funcționari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligația să facem pentru pensionari."


În ultima lună, cinci bătrâni s-au sinucis, speriați că vor ajunge la inchisoare, din cauza anchetei Direcției Naționale Anticorupție în dosarul pensiilor falsificate.În același timp, mai mulți medici, acuzați că au eliberat ilegal decizii de pensionare, au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. Argumentul folosit, joi, de premier, privind sinuciderea pensionarilor a dus la concluzia greșită că ar putea beneficia de o astfel de amnistie financiară și persoanele care au încasat pensii ilegal, așa cum a fost cazul persoanelor care și-au luat viața în timpul anchetei penale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2