Date companie
 
 
 
 

Premierul Victor Ponta va lua banii de la primariile PDL si ii va da pentru salarii si pensii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : PDL, ponta, pensii, salarii, bani, primarii
 

Victor Ponta a anuntat, luni, in plenul Parlamentului, ca vrea sa ia înapoi banii de la primarii PDL si sa-i foloseasca pentru reîntregirea salariilor si pensiilor. El a cerut Ministerului de Finante sa propuna urgent o solutie prin care banii acordati de fostul Guvern catre primariile PDL sa fie recuperati si folositi la salarii si pensii.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Am criticat modul in care Guvernul Ungureanu a cheltuit 170 de milioane de euro, pentru a finanta camapania electorala a celor din PDL. Am solicitat specialistilor ca maine, printr-un act, sa incercam sa recuperam acei bani si sa ii folosim acolo unde avem neaparat nevoie, la reintregirea pensiilor si salariilor."

Promisiunea lui Victor Ponta a venit dupa intalnirea cu membrii delegatiei comune FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Am discutat si negociat cu FMI ca guvernul sa poata face dreptate pensionarilor si sa arate ca statul cand greseste, poate sa dea si inapoi. In numele guvernului, voi cere scuze pensionarilor care au avut de suferit."

La începutul lunii aprilie, prin hotarâre, Guvernul a alocat primariilor fonduri totale de 648 de milioane de lei, echivalentul a 148 de milioane de euro, din Fondul de Rezerva Bugetara aflat la dispozitia Guvernului. Potrivit reprezentantilor Opozitiei, cei mai multi bani au fost alocati primariilor PDL.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Inechitatea pensiilor speciale, din nou în discuție ( 16 Februarie 2021 )

  În România sunt, în prezent, 9.500 de beneficiari de pensii speciale, pensia medie fiind, în acest caz, de aproximativ 9.600 de lei pe lună. Și asta în contextul în care există aproximativ 2,7 milioane de pensionari...

 • Ministrul Muncii anunță demararea operațiunii de recalculare a pensiilor ( 2 Februarie 2021 )

  Toate dosarele de pensie vor fi revizuite, în baza unor informații care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora. Este anunțul făcut, astăzi, de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a precizat că operațiunea...

 • 5 milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni ( 28 Ianuarie 2021 )

  Pensiile românilor vor fi recalculate! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2