Date companie
 
 
 
 

Preot din Brașov acuzat de speculă cu morminte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ancheta, biserica
 

Mai marii bisericii din Brașov așteaptă rezultatul anchetei penale și nu se pronunța deocamdată în cazul preotului acuzat că a vândut la suprapreț aproape 19 mii de locuri de veci. Părintele Andrei Sicoe, parohul bisericii „Sfânta Parascheva“, este acuzat de înșelăciune, abuz în serviciu și evaziune fiscală. Polițiștii spun că preotul vindea ilegal locuri de veci în cimitirul de lîngă biserică, pe un teren închiriat. Prejudiciul a fost estimat la 600 de mii de lei.

LIVIU NAGHI, purtător de cuvânt, I.P.J. Brașov: "El a atribuit locurile de veci la prețuri cuprinse între 1000 si 4.000 de lei, mult peste limita legală de 400 de lei, suma impusă de autorități la cimitirele de stat.

VOX: "Zece milioane cinci sute în banii vechi. Pe un loc. Maxim 400 în mod normal. Păi de unde să știu eu? Atât e tariful aici."

VOX: "Vi se pare normal să se vândă locuri de veci mai scump? Nu mi se pare normal. Stiți că riscați să rămâneți fără locurile de veci? De ce? S-au atribuit toate ilegal. Asta ar fi culmea!"

Terenul pe care se află cimitirul a fost donat de CFR, dar autoritățile locale au interzis tranzacțiile cu locuri de veci. Din 2012 însã biserica este în proces cu CFR, pentru a i se recunoaște dreptul de proprietate pe acel teren.
Avocatul preotului susține că toate plățile s-au făcut cu respectarea prevederilor legale, și că au fost emise chitanțe tuturor celor care au cumpărat locuri de veci.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2