Date companie
 
 
 
 

Preot ucis in biserica

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : preot, biserica, injunghiere
 

Caz socant intr-o biserica din Focsani. Un preot al unei biserici din centrul orașului a fost înjunghiat de un bărbat chiar în locașul sfânt. Agresorul a cerut mai intai lamuriri despre cateva versete din Biblie,apoi a scos cuțitul și l-a înjunghiat. Preotul Tudor Marin, in varsta de 69 de ani, a murit in urma atacului. Potrivit oamenilor care se aflau in Biserica, atacatorul a fugit imediat.

BOGDAN TOADER, purtãtor de cuvant IPJ Vrancea: "Va pot confirma ca preotul este decedat. Am fost sesizati in jurul 10.30. Colegii mei coordonati de un procuror desfasoara activitati in vederea identificarii persoanei. (...) Colegii mei sunt pe urmele lui, au date si indicii si identitatea."

ALFRED BULAI, sociolog: "E o crima ca oricare alta. Pentru ca e preot nu trebuie sa fie altfel de crima. (...) Increderea in biserica nu e egala cu increderea in preoti. (...) Tragedie exista dar nu trebuie sa tragem concluzii. Stim ca a fost injunghiat un preot, nu stim cine, de ce. E prematur."

MIHAELA SÃHLEAN, psiholog: "Usor prematur pentru un portret robot. Din ce am ascultat as inclina catre un individ psihotic cu delir religios. (...) A venit pentru lamurire cu fragmente din biblie. Ei sunt foarte religiosi, din pacate numarul lor e in crestere, sunt mai multi in libertate decat cei internati. (...) Daca vorbim de boala psihica si ce inclininam sa credem, conflictul pe care il traieste din punctul lui de vedere este real si considera ca face bine. Sunt multi care au astfel de idei."

TUDOREL BUTOI, psiholog criminalist: "N-as putea decat sa evidentiez ca slujba in numele Domnului si a credintei e de risc. Preotul are si el misiune de risc, biserica e larg deschisa. Nimeni nu ii intreaba cine sunt, la chemarea Domnului vine toata lumea."

Imediat dupa atac, agresorul a fugit in zona garii din Focsani. Politia a instituit filtre la intarile si iesirile din oras pentru a-l prinde pe criminal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2