Date companie
 
 
 
 

Președintele Klaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dăncilă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, bnr, vizita, demisi, dragnea, Israel, iohannis, dancila
 

Conflict deschis între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria! Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că îi cere demisia premierului Viorica Dăncilă, pe motiv că nu face față poziției de prim-ministru al României. Declarația președintelui a venit după ce șefa Executivului i-a comunicat că nu participă la întâlnirea de vineri, de la Palatulul Cotroceni, la care fusese invitată de șeful statului cu scopul de a media conflictul dintre Guvern și Banca Națională.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele de la partid. Având în vedere acestea, eu retrag încredere doamnei Dancilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie a fost investit, trei luni după care doamna Dăncilă nu face fata pozitiei de premier și transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, de aceea, solicit demisia doamnei Dăncilă din funcția de premier al României."

Invitația președintelui venise după ce miercuri a avut discuții cu guvernatorul și cu prim-viceguvernatorul BNR. Klaus Iohannis spunea că speră ca într-un viitor foarte apropiat cele două părți să se înțeleagă, să se întâlnească și să clarifice problemele, fiindcă "nu sunt normale aceste abordări contondente între două entități din arhitectura statulului”. Conflictul deschis dintre președinte și premier izbucnește după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur, aseară, într-o emisiune de televiziune, pe Klaus Iohannis, pentru faptul că a convocat-o pe Dăncilă la Cotroceni . El a susținut că șeful statului "a inventat un conflict" între Guvern și Banca Națională, iar "așa ceva nu poate fi acceptat". La întâlnirea care nu a mai avut loc la Palatul Cotroceni, șeful statului intenționa să o între pe șefa Guvernului și în ce calitate a plecat în Israel, "fără să sufle o vorbă" și să îi dea măcar un telefon, din politețe. În intervenția de aseară, Liviu Dragnea a comentat și cu privire la poziția președintelui privind vizita premierului și a liderului PSD în Israel.

LIVIU DRAGNEA, președintele Camerei Deputaților "Aș vrea să am comentarii legate de Iohannis. Ele sunt considerate și nu numai de mine cu antisemitism. Nu poți să jignești în asemenea hal niște oficiali din alt stat pe care îi acuzi că fac înțelegeri secrete cu oficiali din România, am avut întâlniri cu președintele, cu premierul, cu ambasadorul SUA în Israel, iar ulterior o întâlnire cu conducerea SUA a asociației, a comunităților evreiești, am evaluat investiții în România, care este stadiul discuțiilor dintre miniștrii din cele 2 țări pe telemedicină, învățământ, în infrastructura din străinătate, investiții în agricultura inteligentă, în cyber security și educație, cercetare unde Israel este avansat."

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Imediat după declarația președintelui prin care cerea demisia premierului, comunitățile Reușim și Rezistenții din Piața Victoriei au lansat pe facebook o chemare la protest, cu sloganul: "Cerem demisia incompetentei V Dăncilă!". Protestul era anunțat pentru această seară, la ora 19.00.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2