Date companie
 
 
 
 

Presedintele Romaniei, fata in fata cu protestatarii de la Rosia Montana

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, presedinte, proiect, cotroceni, protestatari, rosia, montana, exploatare
 

Zeci de oponenți ai exploatării de la Roșia Montană au protestat în fața Palatului Cotroceni, dar au avut parte de o surpriză. Președintele Traian Bãsescu le-a ieșit în întâmpinare și le-a explicat de ce susține începerea fără întârziere a lucrărilor la exploatarea minieră din Alba.

AMBIANȚĂ "Dacã eu as fi negociat în '97, luam mai mult! Da, e în interes public sã fie exploate resursele. E interes public sã se creeze locuri de muncã. Dacã vreti sã ne întoarcem la comunism. Vã rog, ne-am înteles cã discutãm civilizat. Suntem la vreo 21 de ani de la schimbarea de sistem. Vãd cã dumneavoastrã vreti sã vã întoarceti la statul care sã exploateze."

Cei mai înverșunați dintre protestatari au avut schimburi dure de replici cu șeful statului.

AMBIANȚĂ "-Înainte de revolutie eu am umblat prin lume, dumneavoastrã ati stat aici. -Ati umblat prin lume? -Cu brevetul de comandant de navã. -Domnule presedinte, stiti ce se speculeazã? -Nu-mi vorbi asa, cã nu stiti ce pret aveti dumneavostrã, cã nu v-ati testat, iar eu stiu ce pret am. Eu nu am pret!"

În timpul protestului, Băsescu a fost protagonistul unui episod amuzant: a traversat bulevardul pe culoarea roșie a semaforului, la semnalul unui om al legii.

AMBIANȚĂ "-E rosu, stati! Opresti circulatia? Hai. -Treceti pe rosu? -Da! A oprit politistul circulatia. -Beneficiul de a fi presedinte? -O cugetare înteleaptã!"

Președintele a afirmat, luni, la finalul vizitei de la Roșia Montană, cã proiectul de exploatare a aurului a stat îngropat din 1996 din cauza lașității politicienilor. Zeci de primari ai comunelor din zonă s-au declarat mulțumiți de faptul că șeful statului sustine acest proiect, în timp ce Opoziția a reacționat negativ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2