Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu a câștigat 60.000 de euro din recolta de orz de la Nana

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, grau, recolta, teren, ilegal, ancheta, procurori, comisia, parlamentara, sateni, nana, castig, orz, retrocedar
 

Peste 60.000 de euro! Atât a câstigat președintele Traian Basescu din prima recoltă orz de la Nana. Cea mai mare parte a terenului este, însă, cultivată cu grâu, pentru care se estimează un câștig de circa 100.000 de euro. Pământul președintelui este dat în arendă unei firme la care Elena Udrea este asociată. Oamenii care au muncit terenul nu sunt, însă localnici din Nana, ci lucrători din alte zone, spun sătenii.

VOX "- E buna anul asta? - Nu e bună! Din cauza la ploi, a rămas grâul sec. - La orz, șeful statului ar fi luat 5.100 kg pe ha. Nu e bună producția? - I-o fi făcut factura ăla care a treierat 5.100. N-are cum! Noi n-am treierat sute de hectare. Are, neică, are Basescu! - I l-a treierat. 511 de kg pe ha e bun sau nu? - Foarte bun!"

Sătenii ar fi mai încântați de vecinătatea cu președintele, dacă le-ar asigura și locuri de muncă.

VOX "- Să vină, să ne asigure și nouă locuri de muncă. Nu ne-ar părea rău! - V-ar plăcea să fie vecin cu dumneavoastră? - Vecin, ce contează, nu e și el tot țăran, tot om?"

Achizitionarea pământului de la Nana a facut obiectul unei anchete parlamentare, care a dus la concluzia că terenul de 290 de hectare, achiziționat de Ioana Băsescu, a fost supraevaluat de banca de la care a luat împrumutul imobiliar. Pe parcursul anchetei, au fost descoperite ilegalități privind retrocedarea unor terenuri din zonă. Au intrat pe fir procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au inceput urmarirea penala in dosarul Nana fata de sapte membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, fiind acuzati de 135 de fapte privind terenuri retrocedate ilegal mai multor persoane, printre care conflict de interese, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Comisia parlamentară de ancheta și-a încheiat raportul, dar documentul nu a fost supus dezbaterii plenului, deoarece Parchetul a demarat o ancheta penala. In 10 iunie, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, declara, dupa sedinta Birourilor permanente reunite, ca activitatea comisiei privind terenurile de la Nana si-a incheiat activitatea, iar draftul de raport, care nu este public si nici votat de plenul comun, este pus la dispozitia Parchetului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2