Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu a participat la bilanțul S.R.I. și l-a decorat pe George Maior

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, steaua, sri, bilant, decorat, maior, romaniei
 

Cuvinte de laudă în privința activității Serviciului Român de Informații și foarte multe mulțumiri. Iată cu ce a venit președintele Traian Băsescu la bilanțul pe anul trecut al SRI, care a coincis cu aniversarea a 23 de ani de la înființarea instituției, la 26 martie 1990. Potrivit șefului statului, SRI și-a îndeplinit obligațiile fixate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării și a dovedit imparțialitate, într-un an cu trei rânduri de alegeri și mai multe guverne.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Sunt mulțumit de activitatea S.R.I.! Nu este fluctuant fața de majoritățile politice, rămâne ancorat în misiunea lui."

GEORGE MAIOR, directorul S.R.I. "Ne-am putut îndeplini misiunea cu profesionalism și fără niciun fel de influențe, inclusiv de natură politică.''

Conform directorului SRI, România s-a confruntat în 2012 cu o creștere a amenințărilor teoriste, dar și cu două mari atacuri cibernetice.

GEORGE MAIOR, directorul S.R.I. "Ma bucur ca am anticipat prin strategia noastră problema securității cibernetice a României. Ne-am confruntat cu cel putin două atacuri majore la statul roman si le-am evitat."

Traian Băsescu l-a decorat pe George Maior cu Ordinul Național ''Steaua României'' în grad de Comandor, pentru contribuția la protejarea valorilor democratice, promovarea intereselor naționale ale României și apărarea statului de drept. Dincolo de evenimentul festiv, Băsescu a reamintit că prevenirea actelor de terorism pe teritoriul țării noastre rămâne prioritatea majoră a S.R.I. în 2013.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Ca urmare a primaverii arabe, structurile teroriste sunt déja la frontiera de sud a Uniunii Europene, iar retragelor trupelor din Afghanistan creaza conditii ca granitele să fie vulnerabile."

Președintele Traian Băsescu a fost prezent și anul trecut la bilanțul SRI, unde a anunțat că Serviciul a pus la dispoziția decidenților politici, de la nivel central și local, aproximativ 6.500 de informări.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2