Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu atacă modificările aduse Legii Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, modificari, legea, ciorbea, educatiei, andronescu, nistor, avocatul, poporului, cimpeanu
 

Modificările aduse Legii Educației, contestate de președintele Traian Băsescu! Șeful statului i-a trimis o scrisoare Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, prin care îi cere să conteste la Curtea Constituțională ordonanța de urgență care modifică Legea Educației. 97 de modificări se regăsesc în lege, printre care se numără și introducerea unei a treia sesiuni a examenului de bacalaureat.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Orice avocat ar fi atacat Legea Educației. Educație, un chioșc la care se pot achiziționa diplome și doctorate."

Declarațiile președintelui au atras însă nemulțumirea profesorilor.

prin telefon: SORIN CÎMPEANU, președinte, Consiliul Național al Rectorilor "Mă tem că poate să aibă repercusiuni grave asupra sistemului de educatie, poate chiar la nivelul recunoașterii diplomelor în străinătate. Ca rector al unei universități care functionează de 160 de ani, nu pot să mă simt confortabil, asimilând o universitate de tradiție, cu un chioșc de diplome."

Președintele comisiei de învățământ din Senat, Ecaterina Andronescu spune însă că a primit foarte multe inițiative legislative pentru modificarea legii.

prin telefon: ECATERINA ANDRONESCU, președinte, Comisia pentru Învățământ, Senatul României "Dacă această ordonanță are elemente de neconstituționalitate, ceea ce eu personal nu cred, că o ordonanță este verificată de Ministerul Justitiei, se vor corecta."

prin telefon: MARIUS NISTOR, președinte, Federația Sindicatelor din Învățământ ”Spiru Haret” "Prin legea națională se permitea politizarea sistemului de învățământ. Nu are dreptul să vorbească cel care a subfinanțat educația."

Printre noile modificări se mai numără reducerea normei pentru profesorii cu vechime, reglementarea consiliilor de administratie, precum și organizarea de meditații gratuite, pentru elevii care nu iau examenul de Bacalaureat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2