Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu explică într-o scrisoare cazul fratelui său

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, traian, dosar, Sandu, maria, anghel, sri, explicatii, bercea, mondial, mircea, prima, pericol, tariceanu, abraham, doamna, spp
 

"Nu am primit niciun ban sau bun de la sau în numele lui Sandu Anghel și am aflat din presă că fratele meu, Mircea Băsescu, i-a botezat o nepoată". Potrivit Mediafax, așa a declarat președintele Traian Băsescu, într-o scrisoare către Realitatea TV. Președintele precizează, de asemenea, că nu a discutat niciodată cu fratele său, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Șeful statului a adăugat că, anul trecut, fratele său i-a spus că este șantajat și i-a cerut, atunci, să meargă imediat să informeze instituțiile statului, ceea ce a și făcut. Despre moneda de aur primită de Prima Doamnă în 2009 din partea Regelui Cioabă, prin intermediul lui Sandu Anghel, la Festivalul romilor de la Costești, Traian Băsescu a precizat că a fost predată statului, în conformitate cu legislația în vigoare, și se află în patrimoniul Administrației Prezidențiale. Scrisoarea președintelui vine concomitent cu demersul șefului Senatului, Călin Popescu Tăricenu, care vrea ca șefii S.R.I. și S.P.P. să se prezinte la Parlament, pentru a declara dacă l-au informat pe Traian Băsescu despre pericolele la care se expune fratele său, prin relația cu familia lui Bercea Mondial.

prin telefon: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "Este de datoria camerelor Parlamentului, care sunt în măsură să adreseze aceste întrebări acelor instituții - mă refer la S.R.I. și S.P.P. -, și să ceară să li se pună la dispoziție rapoartele care au fost date președintelui, prin care acesta era avertizat asupra pericolelor la care se expune."

Avocatul Pavel Abraham susține că Mircea Băsescu a permis serviciilor secrete să instaleze microfoane la el acasă, pentru a proba șantajul la care era supus.

prin telefon: PAVEL ABRAHAM, avocat "S-au instalat cu știința lui Mircea Băsescu asemenea microfoane, în condițiile în care el a făcut denunțuri la Tribunalul Constanța. Au fost instalate pentru că domnia-sa a reclamat că a fost șantajat."

Călin Popescu Tariceanu vrea să afle și dacă Traian Băsescu s-a mai întâlnit cu Bercea Mondial sau cu familia acestuia, din 2009 încoace. Fiica lui Bercea Mondial, Izaura, susține că nu au existat astfel de întâlniri.

IZAURA, fiica lui Bercea Mondial "- S-a văzut cu tatăl tău? - Nu s-a văzut de la Horezu, de când i-a pus mahmudeaua la gât. N-a venit niciodată la noi. - Întâlniri? - Niciodată n-a avut întâlniri. Nu! N-am avut nimic, noi, cu Traian Băsescu."

Potrivit Mediafax, Serviciul Român de Informații a anunțat că este gata să ofere informațiile cerute comisiei de specialitate din Parlament.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2