Date companie
 
 
 
 

Președintele Traian Băsescu explică într-o scrisoare cazul fratelui său

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, traian, dosar, Sandu, maria, anghel, sri, explicatii, bercea, mondial, mircea, prima, pericol, tariceanu, abraham, doamna, spp
 

"Nu am primit niciun ban sau bun de la sau în numele lui Sandu Anghel și am aflat din presă că fratele meu, Mircea Băsescu, i-a botezat o nepoată". Potrivit Mediafax, așa a declarat președintele Traian Băsescu, într-o scrisoare către Realitatea TV. Președintele precizează, de asemenea, că nu a discutat niciodată cu fratele său, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Șeful statului a adăugat că, anul trecut, fratele său i-a spus că este șantajat și i-a cerut, atunci, să meargă imediat să informeze instituțiile statului, ceea ce a și făcut. Despre moneda de aur primită de Prima Doamnă în 2009 din partea Regelui Cioabă, prin intermediul lui Sandu Anghel, la Festivalul romilor de la Costești, Traian Băsescu a precizat că a fost predată statului, în conformitate cu legislația în vigoare, și se află în patrimoniul Administrației Prezidențiale. Scrisoarea președintelui vine concomitent cu demersul șefului Senatului, Călin Popescu Tăricenu, care vrea ca șefii S.R.I. și S.P.P. să se prezinte la Parlament, pentru a declara dacă l-au informat pe Traian Băsescu despre pericolele la care se expune fratele său, prin relația cu familia lui Bercea Mondial.

prin telefon: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "Este de datoria camerelor Parlamentului, care sunt în măsură să adreseze aceste întrebări acelor instituții - mă refer la S.R.I. și S.P.P. -, și să ceară să li se pună la dispoziție rapoartele care au fost date președintelui, prin care acesta era avertizat asupra pericolelor la care se expune."

Avocatul Pavel Abraham susține că Mircea Băsescu a permis serviciilor secrete să instaleze microfoane la el acasă, pentru a proba șantajul la care era supus.

prin telefon: PAVEL ABRAHAM, avocat "S-au instalat cu știința lui Mircea Băsescu asemenea microfoane, în condițiile în care el a făcut denunțuri la Tribunalul Constanța. Au fost instalate pentru că domnia-sa a reclamat că a fost șantajat."

Călin Popescu Tariceanu vrea să afle și dacă Traian Băsescu s-a mai întâlnit cu Bercea Mondial sau cu familia acestuia, din 2009 încoace. Fiica lui Bercea Mondial, Izaura, susține că nu au existat astfel de întâlniri.

IZAURA, fiica lui Bercea Mondial "- S-a văzut cu tatăl tău? - Nu s-a văzut de la Horezu, de când i-a pus mahmudeaua la gât. N-a venit niciodată la noi. - Întâlniri? - Niciodată n-a avut întâlniri. Nu! N-am avut nimic, noi, cu Traian Băsescu."

Potrivit Mediafax, Serviciul Român de Informații a anunțat că este gata să ofere informațiile cerute comisiei de specialitate din Parlament.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cătălin Ivan: Bogdan Stanoevici a pierdut lupta cu sistemul medical românesc ( 15 Ianuarie 2021 )

  Dispariția prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut și apreciat. După o carieră pe scenă și pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că își dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoționant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidențiale, dar cu un proiect de țară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-și puncte comune în dorința de a pune sănătatea și educația în prim plan.

 • Schimbări majore pe piața muncii, provocate de pandemia de coronavirus ( 5 Ianuarie 2021 )

  Pandemia de COVID-19 a afectat piața muncii care se află într-o continuă schimbare. Anul 2020 a produs o modificare capitală a modului de desfășurare al activităților, mutate în majoritatea cazurilor...

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 • 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor în spitalele suport COVID din Brașov și Harghita ( 4 Decembrie 2020 )

  12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...

 • Nicușor Dan și-a proclamat victoria, chiar după închiderea scrutinului ( 28 Septembrie 2020 )

  Rezultatele parțiale după numărarea voturilor de la scrutinul pentru alegerile locale confirmă victoria candidatului susținut de PNL și USR-PLUS, Nicușor Dan, în cursa pentru Primăria Capitalei. Aseară, după...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2