Date companie
 
 
 
 

Presoanele implicate în traficul de sânge de la Slobozia, audiate de procurori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : retea, trafic, bani, audieri, slobozia, moarte, procurori, etnie, centrul, perchezitii, sange, transfuzii, criterii
 

Detalii șocante, în cazul traficului cu sânge de la Slobozia! O fetita de 13 ani a murit din cauză că nu i s-a făcut trasfuzie sangvină, pe motiv că era de alta etnie. Cazul a fost denunțat de un student al cărui tată a murit din cauză ca nu a avut bani să cumpere flacoanele cu sânge. S-a descoperit, astfel, că flacoanele erau vândute de cadrele medicale ca la piață, cu cel puțin 50 de lei bucata. Directorul Centrului de Transfuzii din Slobozia și cinci angajați sunt audiați, acum, de procurori. Modul de operare al celor implicați în rețeaua de valorificare ilegală a sțngelui i-a socat până și pe anchetatori. Sângele era îmoărțit după tot felul de criterii, de la poziția socială a bolnavului, pâna la etnia din care făcea parte și, bîneînțeles, în funcție de potența financiară. Șapte pacienți au murit pe masa de operație, din cauză că rudele lor nu au avut banii necesari pentru a cumpara sângele.

VOX ”Avem, inclusiv pe criterii etnice. Era în stare gravă, pe masa de operatie. Nu i s-a dat sânge, pentru că era de o anumită origine etnică. Pentru a satisface nevoile de sânge, persoanelor care dădeau bani, luau sânge din altă parte. Erau în stare foarte gravă, și, cu toate că erau pe moarte, nu li s-a dat. Sunt șapte persoane care au murit.”

Întreaga operatiune de trafic de sânge era supravegheata îndeaproape, chiar de directorul centrului de transfuzii. Potrivit anchetatorilor, la sfârsitul zilei, banii obtinuți de la rudele care plăteau sângele, disperate să-și salvze apropiații, erau împărțiți între director, asistente și medicii implicati.

AMBIANȚĂ ”Doamnă doctor! - Nu știu, nu știu! - Ce făceați cu sângele? - Nu e adevărat!”

În urma perchezitiilor făcute la Centrul de Transfuzii din Slobozia, directorul și cei cinci angajați au fost reținuți. Ancheta continuă până la elucidarea întregii afaceri cu sânge uman.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2