Date companie
 
 
 
 

Prețul cazării în campusurile universitare, mai scump

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Octombrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cazare, pret, campus, student
 

Studenții din provincie, care au venit la facultate sau la master în București și au ales să locuiască într-o cameră de cămin, trebuie să plătească mai mult pentru cazare. Și asta din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, într-o cameră au voie cel mult doi sau trei studenți, iar paturile vor fi așezate la cel puțin un metru distanță. Unele instituții de învățământ superior au decis să nu mai deschidă deloc căminele.

OANA PASCARU, reporter "Ministrul Educatiei a anunțat că subvenția pentru cămine și cantine va fi majorată cu 10%, pentru a se putea implementa măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare și în spațiile de servire a mese. În pofida sprijinului de la Guvern, undele universități au decis să dubleze tariful pentru cazarea în cămin."

La Universitatea Politehnica din București, locul de cazare în cămin costa anul trecut între 200 de lei pe lunp, pentru camerele cu două locuri și 290 de lei pentru camere cu patru locuri. Anul acesta, tarifele au crescut, ajungând până la 600 de lei. La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, tarifele de cazare s-au dublat. Astfel, pentru studenții la buget, tariful a ajuns, de la 150 de lei, la 300 de lei lunar, iar pentru studenții cu taxă tariful a ajuns de la 300 de lei, la 600 de lei pe lună. În ceea ce privește costul locurilor de cazare în căminele Universității din București, prețul unei camere a rămas neschimbat. Astfel, studenții de la buget scot din buzunar pentru cazare o sumă cuprinsă între 130 și 160 de lei lunar, iar studenții cu taxă, între 240 și 280 de lei pe lună. Tarifele nu au fost majorate nici la Universitatea Națională de Arte: între 180 și 200 de lei pe lună, pentru studenții la buget, și între 250 și 275 de lei pe lună, pentru cei de la locurile cu taxă. La nivelul întregii țări, în căminele studențești s-au cazat cu 20 de mii mai puțini tineri față de anul trecut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2