Date companie
 
 
 
 

Prețul energiei electrice va crește, în 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : subventii, energie
 

Crește prețul la energie! Anul acesta, facturile la curent vor fi mai mari cu 10 la sută. Și asta din cauza subvențiilor mult prea mari pe care statul le plătește investitorilor pentru producerea energiei verde. Guvernul promite, însă, că va încerca să reducă acest cost suplimentar.

ZOLTAN NAGY BEGE, membru în Comitetul de Reglementare din ANRE: "Cu domnul ministru Nita și cu domnul prim ministru Ponta (...) discutam despre niste măsuri care ar putea fi luate anul acesta pentru a diminua efectul schemei de sprijin în prețul final (...) La vânt, de exemplu, unul dintre cele două certificate să nu poată fi vândut decât peste 3 ani."

În acest fel, plata costurilor pe care o implică folosirea energiei verzi va fi amânată cu câțiva ani. Alte măsuri în sprijinul populației ar putea fi luate de anul viitor.

ZOLTAN NAGY BEGE, membru în Comitetul de Reglementare din ANRE: "Este o sarcină foarte grea să dam niște prețuri suportabile pentru toate categoriile de consumatori."

Cu o soluție a venit ministrul Energiei, Constantin Niță, care vrea să taie din valoarea certificatelor verzi. Acestea se vând acum cu prețuri cuprinse între 29 și 59 de euro. Măsura nu este sprijinită, însă, nici de experții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, nici de investitorii în domeniu. Susținere are însă varianta Autorității de Reglementare în domeniu, care propune o reducere a numărului de certificate.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Factura pentru consumul estimat la energie electrică, o formă de escrocherie ( 4 Februarie 2021 )

    Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...

  • InfoCons îndeamnă la verificarea cu atenție a noilor contracte pentru energie electrică ( 7 Ianuarie 2021 )

    Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...

  • Ajutor financiar pentru fermieri ( 25 August 2020 )

    Fermierii care au fost afectați de secetă vor primi sprijin financiar din partea Guvernului! Valoarea totală a sprijinului este de 850 de milioane de lei.

  • Ochelari de vedere gratuiți, pentru copiii din București ( 9 Februarie 2020 )

    Primarul Capitalei, Gabriela Firea, promite subvenții pentru copiii din București care au nevoie de ochelari. Edilul a anunța că, "în ciuda dificultăților financiare", va aloca peste 2 milioane de lei noului program de gratuități...

  • România eficientă, proiect pentru reducerea consumului de energie ( 21 Noiembrie 2019 )

    Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2