Date companie
 
 
 
 

Prețul gazelor nu va crește de la 1 iulie, așa cum se preconiza inițial

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scumpire, pret, ANRE, gaze, Iancu, energie, iulie, chilea
 

Veste bună pentru români! Prețul gazelor nu va crește de la 1 iulie așa cum era prevăzut in calendarul de liberalizare. Mai mult, tarifele sunt in continuă scădere! Dacă, totuși, s-ar pune problema unor majorări, producătorii interni vor primi ajutoare de stat, astfel încât consumatorii să nu fie afectați. Președintele Comisiei de Industrii, Iulian Iancu, a declarat că este exclus să se mai vorbească de o scumpire.

IULIAN IANCU, președintele Comisiei de Industrii "Nu mai putem să vorbim de o creștere de pret cu 10 % la 1 iulie, în România. Este aberant și împotriva naturii, să spun așa."

Oficialul a adăugat că, în prezent, consumul zilnic de gaze al țării este de patru ori mai mic decât în perioada de vârf de consum înregistrată iarna. În weekend se ajunge la 15 milioane de metri cubi.

VOX "Înseamnă că, la aceste prețuri, importul din România a ajuns la 10% . În weekend ajunge la 10%, fără să existe vreo obligație de import pentru cineva."

La rândul sau, directorul Directiei Reglementare-Monitorizare Piață Gaze Naturale, Daniel Chilea, a arătat că A.N.R.E. are discutii cu Ministerul Energiei, în ceea ce privește prețul gazelor de la 1 iulie.

DANIEL CHILEA, director, D.R.M.P.G.N., A.N.R.E. "Discutii cu Ministerul Energiei cu privire la pretul productiei interne care intră în costul gazului natural care se duce la acești consumatori. Bineînțeles, este vorba de o hotărâre de guvern. Noi facem analize și vom avea discuții în perioada urmatoare în ceea ce privește data de 1 iulie si ce se va întâmpla la momentul respectiv. Un răspuns clar nu putem da, pentru că ține și de Ministerul Energiei."

In România, liberalizarea este asociată cu scumpiri, deși reprezintă posibilitatea de a-ți alege furnizorul. Odata cu procesul de liberalizare a tarifelor, pe piață au apărut oferte din partea companiilor care vând energie, la prețuri și condiții atractive. Potrivit unei declarații făcute de ministrul Energiei, Victor Grigorescu, într-o conferință pe teme energetice care a avut loc astăzi, România are cel mai solid sistem energetic din regiune, însă sectorul are vulnerabilități interne generate de minerit și de producția de electricitate în termocentralele pe cărbune, domenii care au început un proces de "reașezare". Ministrul a făcut referire la noua strategie energetică a României, aflată în lucru. În această vară va fi finalizat un prim document consolidat legat de sectorul energetic, care va conține și previziuni strategice legate de domeniile din energie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Liberalizarea pieței gazelor, în vigoare ( 1 Iulie 2020 )

  Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Bani pentru dublarea numărului de gospodării racordate la gaze ( 20 Iunie 2020 )

  Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara. 

 • Condiții și tarife de cazare, pe plajele din România, Bulgaria și Grecia ( 3 Iunie 2020 )

  Și la acest început de sezon estival, o vacanță all inclusive la un hotel de trei stele din Mamaia este de trei ori mai scumpă decât una în Bulgaria. Așa sunt asteaptați turiștii de câtre hotelierii de la malul românesc...

 • Mașini mai puține și tarife mai scumpe, la Uber și Bolt ( 13 Februarie 2020 )

  Uber și Bolt cresc tarifele! S-a ajuns aici din cauza numărului mare de clienți, în condițiile scăderii numărului de mașini disponibile. Scăderea este provocată de retragerea unui număr mare de mașini, din cauza modificării...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2