Date companie
 
 
 
 

Prețul gazelor nu va crește de la 1 iulie, așa cum se preconiza inițial

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scumpire, pret, ANRE, gaze, Iancu, energie, iulie, chilea
 

Veste bună pentru români! Prețul gazelor nu va crește de la 1 iulie așa cum era prevăzut in calendarul de liberalizare. Mai mult, tarifele sunt in continuă scădere! Dacă, totuși, s-ar pune problema unor majorări, producătorii interni vor primi ajutoare de stat, astfel încât consumatorii să nu fie afectați. Președintele Comisiei de Industrii, Iulian Iancu, a declarat că este exclus să se mai vorbească de o scumpire.

IULIAN IANCU, președintele Comisiei de Industrii "Nu mai putem să vorbim de o creștere de pret cu 10 % la 1 iulie, în România. Este aberant și împotriva naturii, să spun așa."

Oficialul a adăugat că, în prezent, consumul zilnic de gaze al țării este de patru ori mai mic decât în perioada de vârf de consum înregistrată iarna. În weekend se ajunge la 15 milioane de metri cubi.

VOX "Înseamnă că, la aceste prețuri, importul din România a ajuns la 10% . În weekend ajunge la 10%, fără să existe vreo obligație de import pentru cineva."

La rândul sau, directorul Directiei Reglementare-Monitorizare Piață Gaze Naturale, Daniel Chilea, a arătat că A.N.R.E. are discutii cu Ministerul Energiei, în ceea ce privește prețul gazelor de la 1 iulie.

DANIEL CHILEA, director, D.R.M.P.G.N., A.N.R.E. "Discutii cu Ministerul Energiei cu privire la pretul productiei interne care intră în costul gazului natural care se duce la acești consumatori. Bineînțeles, este vorba de o hotărâre de guvern. Noi facem analize și vom avea discuții în perioada urmatoare în ceea ce privește data de 1 iulie si ce se va întâmpla la momentul respectiv. Un răspuns clar nu putem da, pentru că ține și de Ministerul Energiei."

In România, liberalizarea este asociată cu scumpiri, deși reprezintă posibilitatea de a-ți alege furnizorul. Odata cu procesul de liberalizare a tarifelor, pe piață au apărut oferte din partea companiilor care vând energie, la prețuri și condiții atractive. Potrivit unei declarații făcute de ministrul Energiei, Victor Grigorescu, într-o conferință pe teme energetice care a avut loc astăzi, România are cel mai solid sistem energetic din regiune, însă sectorul are vulnerabilități interne generate de minerit și de producția de electricitate în termocentralele pe cărbune, domenii care au început un proces de "reașezare". Ministrul a făcut referire la noua strategie energetică a României, aflată în lucru. În această vară va fi finalizat un prim document consolidat legat de sectorul energetic, care va conține și previziuni strategice legate de domeniile din energie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Avram Iancu, în cursa pentru Cotroceni ( 8 August 2019 )

  Avram Iancu, bibliotecarul care a parcurs Dunărea înot, vrea să candideze la alegerile prezidențiale! Bărbatul din Petroșani și-a anunțat intenția de a candida ca independent pentru funcția de președinte al României într-o postare...

 • Operațiunea de curățare a fosei septice, mortală pentru un bărbat din Maramureș ( 9 Iunie 2019 )

  Operațiunea de curățare a fosei septice s-a dovedit fatală pentru un bărbat din comuna Rona de Sus, județul Maramureș! Omul, în vârstă de 54 de ani, a fost internat de urgență, la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică...

 • Scumpirea cărnii la poarta fermei, nejustificată ( 23 Aprilie 2019 )

  Fermierii, contraziși de Ministerul Agriculturii! Potrivit unui comunicat transmis de ministerul condus de Petre Daea, scumpirea cărnii de pasăre și porc nu este justificată de situația din piață.

 • Proiectul ”Centenarul Luminii”, la start ( 10 Aprilie 2019 )

  Panouri fotovoltaice cu bani de la stat! Astăzi, s-a dat startul proiectului "Centenarul Luminii", care presupune instalarea de panouri solare pentru alimentarea cu energie electrică a gospodăriilor izolate, neracordate...

 • Teodorovici și Anton se contrazic pe tema energiei ( 26 Martie 2019 )

  Eugen Teodorovici și Anton Anton se contrazic pe tema OUG 114! Ministrul Energiei și ministrul Finanțelor s-au contrazis in legatura cu piata energiei. Anton Anton a precizat că nu se așteaptă la nicio modificare, în timp ce Teodorovici a susținut că a primit de la Ministerul Energiei propuneri de schimbări în acest domeniu.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2