Date companie
 
 
 
 

Preţurile alimentelor se vor majora in curand

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, alimente, majorare, pret, toamna, Tabara
 

De ce le era frica romanilor, nu scapa! Dupa ce salariile s-au diminuat, acum vine un val de majorari de preturi la alimente. Ministrul Agriculturii spune ca, pana la sfarsitul anului, acestea se vor scumpi cu pana la 10 procente.

VALERIU TABARA - ministrul agriculturii

"E posibil sa fie o reajustare de pret! Eu am vorbit de 8 pâna 10%. 10,15 -Este vorba doar de alimentele de baza? -Vorbesc în general de alimentele de baza, ca acestea ajung pe masa consumatorilor. Nu e justificat preþul din galantare faþa de cel al materiei prime. Sunt rezerve privind adaosul comerciale, taxe de magazin, la care cred ca trebuie sa umble si cei care comercializeaza aceste produse."

Potrivit Newsin, procentele înaintate de ministru sunt, însa, mult mai mici decât cele anuntate de producatorii agricoli. Ei vorbesc de scumpiri care ajung si la 15-20% pentru carne si pâine. Preturile alimentelor se vor majora, spun producatorii, din cauza costurilor mai mari cu materia prima si a instabilitatii monedei nationale.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Teodorovici și Anton se contrazic pe tema energiei ( 26 Martie 2019 )

    Eugen Teodorovici și Anton Anton se contrazic pe tema OUG 114! Ministrul Energiei și ministrul Finanțelor s-au contrazis in legatura cu piata energiei. Anton Anton a precizat că nu se așteaptă la nicio modificare, în timp ce Teodorovici a susținut că a primit de la Ministerul Energiei propuneri de schimbări în acest domeniu.

  • Grăsimi hidrogenate, adăugate în alimente drept produse lactate ( 8 Februarie 2019 )

    Grăsimi hidrogenate folosite drept produse din lapte! Grasimile hidrogenate sunt grăsimi produse industrial din uleiuri vegetale, care, consumate constant, ajung să se depună pe pereții arterelor și să creeze probleme grave...

  • Protestul STB, fără succes ( 28 Ianuarie 2019 )

    Protestul transportatorilor din Capitala a eșuat! La actiunea anuntata pentru astazi de sindicalistii din Societatea de Transport București nu s-a prezentat nimeni, cu excepția liderilor de sindicate. În baza protestului care ar fi trebuit să aiba loc în această zi, angajații cereau plata indemnizațiilor de concediu, salarii corecte pentru munca prestată, grile de salarizare corespunzătoare tuturor categoriilor de personal, dar aveau și revendicări care țin de protecția muncii.

  • Minerii din Oltenia protestează în subteran ( 13 Ianuarie 2019 )

    Protest în subteran! Sute de mineri de la carierele Roșiuța, Jilț Nord și Jilț Sud, din cadrul Societății Complexul Energetic Oltenia, au întrerupt lucrul. Angajații de la Cariera Roșiuța, care au intrat în schimbul trei, s-au alăturat, aseară, grevei...

  • Cresc veniturile, cresc și cheltuielile ( 10 Ianuarie 2019 )

    Odată cu creșterea veniturilor, cresc și cheltuielile! În gospodăriile din România consumul s-a majorat mai mult decât venitul cu 5%, în ultimul trimestru. Astfel, dacă veniturile totale au crescut cu 30% față de anul anterior, până la 4.454 lei pe lună, cheltuielile s-au majorat și mai mult, cu 35%, la 3.891 lei. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 26 Mar. 2019

1 EUR = 4.7564 RON
0.0026
1 USD = 4.2005 RON
-0.0008
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2