Ninsorile abundente din această iarnă aruncă în aer prețurile legumelor! Potrivit producătorilor autohtoni, distrugerea serelor va întârzia cu o lună recolta de castraveți, roșii și salată, fapt ce va provoca dublarea prețurilor. Sera de la Popești Leordeni nu este singura afectată. La nivel național, nu mai puțin de 80% din culturile din serele de legume au fost distruse de vremea nefavorabilă.
CRISTIAN RUSU, director, Asociația Producătorilor Hortifruct: "Deci la roșii se estimează un preț în jur de 6 lei pe kilogram, castravetele, probabil undeva la 8 lei. Sunt foarte mari, enorm de mari, prețurile! (...) Scumpirea, cred eu, că va fi de 100%, începând de acuma, de ieri. "
Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, este însă, de altă părere.
STELIAN FUIA, ministrul Agriculturii: "Nu cred că va fi chiar așa. O să vedem în zilele următoare. Probabil o să fie, o să vedem în luna martie o ofertă mai mică pe piață, în luna martie, de salată, de castraveți. Fiți siguri că va veni din import și prețul se va echilibra. Eu nu cred că se va dubla prețul în luna martie."
Producătorii consideră, însă, că prețurile vor crește iar. Odată mărite, se vor menține la acel nivel tot anul.
Escrocii utilizează un larg evantai de posibilități pentru a pune mâna pe banii oamenilor și vizează, inclusiv, planurile de vacanță ale acestora. În plin sezon estival, infractorii din online oferă locuri de cazare în apartamente care nu există, la prețuri prea bune...
Executivul a aprobat continuarea plafonării prețului energiei și gazelor. La energie, prelungirea schemei se face pentru trei luni iar la gaze se păstrează plafonarea încă un an.
Iarnă în toată regula în țara noastră. Drumarii din toate zonele țării s-au luptat cu zăpada care s-a așternut. Au împrăștiat tone de material antiderapant pentru a menține drumurile practicabile.
Iarna și-a reintrat în drepturi, în majoritatea regiunilor din țară! În Capitală, peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 400 de lucrători au intervenit în cele șase sectoare, pentru a împrăștia material antiderapant și pentru a elibera carosabilul de zăpada depusă. Cele mai multe utilaje, 76, au acționat în Sectorul 6 al Capitalei, iar cei mai mulți lucrători, 171, în Sectorul 1. La nivel național, drumarii au intervenit cu circa 1.200 de utilaje și au împrăștiat aproape 10.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și pe autostrăzi, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Explicații în urma acuzațiilor privind achizițiile la prețuri mari din domeniul sanitar, în vreme de pandemie! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat susține că cei care lucrează...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019