Date companie
 
 
 
 

Preturile lui Videanu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iulie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : preturi, videanu
 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului va monitoriza - în circa 1.400 de supermarketuri, hypermarketuri, piete si magazine - evolutia preturilor si va interveni unde va constata derapaje majore. Ministrul Economiei, Adriean Videanu spune ca rezultatele vor fi publice si postate pe internet.

ADRIEAN VIDEANU, ministrul Economiei: "Ar fi un demers de natura administrativa si preventiva pentru corecta informare a cetateanului, de a lua deciziile cele mai corecte. (...) În perioade de criza pot sa apara speculatii în piata. Vrem sa contribuim la transparenta actului de comert. (...) Nicio autoritate a statului nu va interveni în politica fiscala a comerciantilor, nici în decizia consumatorului."

Costurile înfiintarii unui portal sunt minime, a asigurat Videanu.

ADRIEAN VIDEANU, ministrul Economiei: "Nu vom cheltui niciun ban. (...) Nu vom angaja, vor avea niste atributii suplimentare de serviciu. (...) Daca va constata ca pretul la raft nu corespunde cu cel de la casa, trebuie sa ia masuri. (...) Este o masura preventiva si informativa. (...) ANPC trebuie sa faca si actiuni preventive."

Prin aceastamasura sunt vizate preturile produselor comercializate în supermarketuri, hipermarketuri, piete si ceilalti retaileri, iar Ministerul Economiei intentioneaza sa extinda monitorizarea si în cazul serviciilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2