Date companie
 
 
 
 

Prima carte despre pandemie, ”Covid, Colivia noastră”, lansată la Iași

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Iulie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : iasi, lansat, Popescu, covid, colivia, noastra, soitu
 

A fost lansată prima carte despre pandemia de coronavirus! Volumul intitulat "Covid, Colivia noastră", coordonat de profesorul universitar, Laurențiu Șoitu, a fost lansat la Iași, în prezența unor personalități de frunte din mediul academic, cultural și religios. Compilație a mai multor genuri, jurnale personale, articole științifice, reportaje, postări de pe Facebook, volumul incită atenția tuturor celor care doresc să cunoască opinii avizate, dar și preluari din zona fake-news-ului .

LAURENȚIU ȘOITU, scriitor "Titlul este pentru unii scandalos, pentru altii sursă și de umor, dar noi, și veți vedea la sfârșit, fiecare dintre autori, că privim colivia, nu doar ca un spațiu în care ești închis, ci un spațiu în care ești apărat de prădătorii eventuali. Să ne imaginăm acele păsări care sunt apărate de colivie, nu sunt închise acolo pentru că le place stăpânilor să îi țină închiși."

“Covid, Colivia noastră” este un volum colectiv, semnat de președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, de Patriarhul Daniel, de medici, scriitori și actori.

RĂSVAN POPESCU, scriitor "Am mers pe formula unui jurnal, pe acestă periodă, mai ales pe prima perioadă, perioada aceea a lui ”Stai acasă”, periodaa cea mai dură și în care mi-am consemnat și impresiile și trăirile și așa mai departe."

Cele 48 de texte sunt împărțite în trei secțiuni: ”Vremuri de restriște”, ”Revenirea la experți” și ”Covid, Colivia noastră”.


Prima carte despre pandemie, ”Covid, Colivia noastră”, lansată la Iași

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Masca de protecție, obligatorie pe stradă, în întreg județul Iași ( 31 Iulie 2020 )

  Masca de protecție a devenit obligatorie pe stradă, în toate localitățile din județul Iași! Măsura intră în vigoare începând de mâine și este valabilă până pe 14 august, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. 

 • Priorități pentru cadrele sanitare ( 28 Iulie 2020 )

  Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru s-au întâlnit cu reprezentanții Federației Sanitas și cei ai Federației Solidaritatea Sanitară, pentru a discuta despre problemele cadrelor sanitare care se află în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.

 • Pandemia și depresia ( 25 Iulie 2020 )

  Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.

 • Autorul dublei crime de la Iași, condamnat la închisoare pe viață ( 1 Iulie 2020 )

  Condamnare la detenție pe viață, în cazul unui criminal din Iași, care a fost găsit vinovat de uciderea a două persoane, mamă și fiu. Judecătorii Tribunalului Iași au finalizat procesul suspectului, care, anul trecut...

 • Adriana Trandafir, Marcel Pavel și Ozana Barabancea, internați la Institutul ”Matei Balș” ( 22 Iunie 2020 )

  Actrița Adriana Trandafir a fost diagnosticată cu Covid-19. Actorul Ion Haiduc a confirmat, într-o postare distribuită, în această dimineață, pe rețeaua de socializare, că actrița în vârstă de 64 de ani este internată...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2