Date companie
 
 
 
 

Prima grădină publică pentru persoane cu dizabilități, la Oradea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oradea, persoane, dizabilitati, gradina, spot, the
 

Un teren dezafectat și plin de bălării din centrul Oradiei, aflat în proprietatea Primăriei, va fi transformat, în următoarele luni, în prima grădină publică din țară, destinată persoanelor cu dizabilități. Proiectul aparține Centrului de Tineret „ The Spot” din Oradea. Voluntarii asociației au identificat problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și au ajuns la concluzia că acestea sunt de cele mai multe ori obligate să stea în casă, neavând un loc special pentru întâlniri. Pentru început spațiul va fi curățat, iar, apoi, constructorii vor pune în aplicare planurile arhitectului care a realizat deja schița 3D a viitorului amplasament.

DELIA MELA, director educațional, Centrul „The Spot” „Construirea grădinii ar costa în jur de 100.000 de euro. Noi deja am început demersurile pentru a strânge acești bani.” 

De 1 martie, voluntarii centrului au vândut mărțișoare hand-made iar în perioada următoare vor demara și alte proiecte, menite să atragă suma de bani necesară pentru construirea grădinii publice.

BIANCA NISTOR, voluntar „Vrem să organizăm cu ocazia zilei de 8 martie un concert caritabil de pian, la casa Darvaș. Se va ține online și va fi doar filmat la Casa Darvaș. Intrarea la concert se va face pe baza unui bilet achiziționat printr-un transfer bancar, cu o donație minimă de 15 lei. Oamenii vor primi un link de acces pentru clipul cu concertul filmat și vor putea să se uite și să se bucure de un concert de pian.”

MAIA MĂNUCU, voluntar „Unu dintre modurile prin care ne-am gândit să strângem bani este o vânzare de lumânări, iar donația minimă este de 15 lei. Primești o lumânare făcută handmade de către voluntari.”

Proiectul este susținut și de Florin Mihuț, un bihorean aflat în scaun cu rotile. Acesta le-a explicat celor de la „The Spot” care sunt problemele majore, care le dau bătăi de cap, persoanelor cu deficiențe.

prin telefon: FLORIN MIHUȚ, consultant proiect „The Spot Garden” „Faptul că nu există nicio astfel de grădină în toată România, eu zic că este esențial. Mai ales că în România sunt foarte multe persoane cu dizabilități și închise în casă, efectiv nu au unde să iasă. Să avem un loc de genul cred că o să scoatem foarte multe persoane din casă și e important.” 

Potrivit statisticilor, în prezent în Bihor, peste 20.000 de persoane beneficiează de indemnizație de handicap. Cei care vor să sprijine proiectul pot lua legătura cu voluntarii, prin intermediul paginii de Facebook: The Spot Youth Center Oradea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2