Date companie
 
 
 
 

Prima operație pe cord deschis, la Spitalul Universitar București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : operatie, bucuresti, suceava, premiera, spitalul, universitar, cord, pacienta
 

Premieră la Spitalul Universitar din Capitală. Medicii bucuresteni au realizat prima operație pe cord deschis. Este vorba despre o pacientă din județul Suceava. Femeia avea probleme cu inima de mai bine de nouă ani, dar i-a fost frică să se opereze.

VIOLETA MITRUT, pacientă "Am fost la fata mea aici la Bucuresti, mi-a fost foarte rãu si am venit la Urgente. De la Urgente, m-a internat la Cardiologie. Mi-a fost cam frica pentru cã era prima operatie facutã în acest spital, nu stiam dacã o sã reuseascã."

Pacienta se simte foarte bine, dar va trebui să revenă pentru controale periodice.

prof. dr. DRAGOS VINEREANU, director medical,  Spitalul Universitar București "I s-a propus operatia, având indicatie operatorie, si i s-a spus cã existã posibilitatea ca sã fie prima pacienta care sã aiba acest tip de operatie în Spitalul Universitar."

dr. CÃTÃLIN CÂRSTOIU, manager, Spitalul Universitar București "Intentia de a fi o sectie de chirurgie cardiacã în spitalul acesta, este o intentie de cel putin zece ani de zile, minim zece ani de zile."

Specialiștii vor ca astfel de intervenții chirurgicale să devină rutină în cadrul celui mai mare spital din țară. Tot aici există și un program de tratament intervențional al infarctului de miocard. Potrivit statisticilor, afecțiunile cardiovasculare sunt prima cauză de mortalitate în România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2