Date companie
 
 
 
 

Prima slujbă religioasă, în starea de alertă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, credinciosi, biserica, slujba, masuri, patriarhie, teodosie, coronavirus, lingurita, impartasanie
 

După două luni de interdicție la biserică, iată, credincioșii au putut participa la prima Sfântă Liturghie de după ridicarea stării de urgență. Conform măsurilor stabilite de autoritățiile laice și religioase, slujbele au fost organizate în curțile bisericilor, unde credincioșii au purtat mască și au respectat distanța, unii față de alții și față de preoți. Au fost amplasate și bănci, pe care au avut voie să stea doar câte două persoane, la distanță una de alta.

VOX ”Slavă Domnului pentru revenirea la normaitate! Aici, dacă ați fost atenți, ați văzut model de respectare a regulilor și sperăm să fie așa peste tot și să revenim la normalitatea totală.”

VOX "Suntem foarte fericiți! În primul rând, văd că oamenii păstrează distanța. E bine pentru noi în primul rând."

VOX ”Am așteptat de foarte multă vreme lucrul ăsta. Eu am fost revoltat de virulența și vehemența și agresivitatea cu care se comenta în mediul online despre toate lucrurile în neregulă care se petrec la biserică ignorându se foarte ușor toate celelalte liucruri în neregulă care se întâmplau în orice alt loc decât în biserică.”

Dacă slujbele au fost oficiate, astăzi, cu respectarea măsurilor stabilite de autorități și a recomandărilor Patriarhiei Române, nu același lucru s-a întâmplat, sâmbătă, la Constanța. La doar o zi de la ridicarea stării de urgență, Teodosie, arhiepiscopul Tomisului a fost filmat în timp ce împărtășea mai mulți copii folosind același potir și aceeași linguriță, pe treptele din fața Catedralei Sf. Petru și Pavel din Constanța. Asta, deși Patriahia a anunțat că se suspendă împărtășania până la momentul în care bisericile ortodoxe vor avea un punct de vedere comun cu privire la această taină, în contextul dezbaterii privind lingurița folosită. În imagini se vede că prelatul nu purta mască, iar în jurul lui era îmbulzeală. Referitor la cazul de la Constanța, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a subliniat că recomandările Bisericii trebuie urmate de toți preoții. ”Dincolo de autonomia eparhială care există și care este respectată, cred că respectul comun al regulilor ar trebui să ne unească acum pe toți. Îndrumările BOR sunt amănunțite, foarte clare și publice”. Bănescu a mai declarat că nu este vorba despre un pericol legat de împărtășirea în sine, dar ostentația manifestată in condițiile in care există posibilitatea împărtășirii individuale in biserică, după ce s-au făcut publice aceste îndrumări, suscită acum inevitabile discuții și solicită explicații.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Slujba de duminică, urmărită pe Național 24 PLUS ( 3 August 2020 )

  Slujba de duminică, a fost urmărită din nou de zeci de mii de telespectatori, la Național 24 Plus! 63.000 de persoane au vizionat, în fiecare minut, începând cu ora 10:00, slujba de la Catedrala Patriarhala.

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Cocerte, pe Insula Fundeni ( 16 Iulie 2020 )

  Se anunță show de zile mari, pe Insula de pe Lacul Fundeni ,începând cu data de 17 iulie! Artiști importanți vor urca pe scena amplasată pe insulă, spre încântarea celor care au simțit lipsa concertelor, în perioada pandemiei.

 • Starea de alertă va fi prelungită, a anunțat Klaus Iohannis ( 15 Iulie 2020 )

  Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile! Anunțul a fost făcut de către șeful statului, Klaus Iohannis, după o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, precum și cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2