Date companie
 
 
 
 

Prima zăpadă, primele probleme specifice iernii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, drumuri, ninsoare, bucuresti, strazi, utilaje, meteorologi, soferi, deszapezire, cauciucuri, auostrada
 

Prima ninsoare a acoperit complet Bucureștiul! Pe străzi și pe trotuare s-a depus deja un strat de zăpadă de circa 10 centimetri, motiv pentru care utilajele de deszăpezire au intrat în acțiune în toate sectoarele. De asemenea, intervențiile echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au dublat ca număr, în ultimele 24 de ore, față de perioada anterioară. Asta, după ce bucureștenii au semnalat situațiile privind copacii și stâlpii de electricitate doborâți la pământ de vântul puternic.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Intrările și ieșirile din București sunt permeabile. Am fost cu prefectul și am văzut marile bulevarde. Continuăm tratamentul cu antipolei, pentru că spre dimineață or să mai scadă gradele în termometru."

Ninsoarea a îngreunat traficul rutier pe drumurile din județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călărași și Ialomița. În plus, pe autostrada A1, București - Pitești, circulația s-a desfășurat cu dificultate, iar Autostrada Soarelui a fost închisă câteva ore, în cursul nopții, între București și Fundulea, motiv pentru care a fost folosită ruta alternativă DN3 București- Lehliu. Venită prea devreme, ninsoarea i-a prins nepregătiți pe mulți șoferi, care caută abia acum să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă.

VOX "- Eu am mai pățit d-astea. - Și cauciurile le aveți de iarnă? - De iarnă, tată! M-am pregătit!"

VOX "- Cum se circulă pe vremea asta? - Foarte bine, dacă ai cauciuri de iarnă. -Și dumneavoastră aveți? - Da, normal!"

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter "Legea îi obligă pe șoferii care circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă sau polei să aibă mașinile dotate cu anvelope de iarnă. În caz contrar, riscă retragerea certificatului de înmatriculare și amenzi usturătoare, cuprinse între 800 și 1.800 de lei. Conducătorii auto care sunt în căutarea unui set complet de cauciucuri de iarnă, pot scoate din buzunar circa 600 de lei, iar dacă dimensiunea pneurilor este mai mare, prețul poate ajunge și la 3.000 de lei."

Meteorologii ne avertizează că, în următoarele zile, vor cădea precipitații sub formă de ploaie în sudul și sud-estul țării. Temperaturile vor fi, însă, ceva mai ridicate față de acum, dar, chiar și așa, vremea va fi rece pentru această perioadă a anului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Peste 300 de utilaje de deszăpezire au intervenit în București ( 12 Februarie 2021 )

  Iarna și-a reintrat în drepturi, în majoritatea regiunilor din țară! În Capitală, peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 400 de lucrători au intervenit în cele șase sectoare, pentru a împrăștia material antiderapant și pentru a elibera carosabilul de zăpada depusă. Cele mai multe utilaje, 76, au acționat în Sectorul 6 al Capitalei, iar cei mai mulți lucrători, 171, în Sectorul 1. La nivel național, drumarii au intervenit cu circa 1.200 de utilaje și au împrăștiat aproape 10.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și pe autostrăzi, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 • Percheziții într-un dosar de obținere frauduloasă de credite ( 20 Ianuarie 2021 )

  Zeci de percheziții, în București și în cinci județe, într-un dosar de obținere frauduloasă de credite! Polițiștii, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 32 de percheziții domiciliare, în locuințele unor persoane...

 • Drumul de acces spre Stâna de Vale, curățat de zăpadă ( 8 Ianuarie 2021 )

  Ninsorile au acoperit stațiunea Stâna de Vale cu o hlamidă albă, iar peisajul pare desprins din basmele lui Andersen. Stratul de zăpadă măsoară aproape jumătate de metru, spre bucuria turiștilor care aleg...

 • Șoferi băuți sau sub influența drogurilor, prinși în trafic ( 20 Decembrie 2020 )

  Șoferi aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor, prinși de polițiști în Capitală! Mai mulți conducători auto au fost opriți în trafic sâmbătă seară de către oamenii legii. În urma raziei, polițiștii au identificat un șofer în vârstă de 34 de ani, aflat sub influența substanțelor psihoactive, care se deplasa pe bulevardul Beijing din Sectorul 1.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2