Date companie
 
 
 
 

Primăria Capitalei are datorii curente de 2,5 miliarde de lei.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria capitalei, Nicusor Dan
 

Primăria Capitalei, îngropată în datorii! Edilul Municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că instituția pe care o conduce are conturile blocate încă din luna august, din cauza unei datorii totale de peste două miliarde de lei. Din această cauză, nu poate fi plătită nicio lucrare de investiție,

 

NICUȘOR DAN, primarul Capitalei
"Datoriile curente ale Primăriei Capitalei sunt 2,5 miliarde de lei. Vreau să înțelegeți sau vreau să exemplific ce înseamnă 2,5 miliarde de lei. 2,5 miliarde de lei înseamnă aproximativ cât a costat metroul din Drumul Taberei. Înseamnă aproximativ cât costă podul de la Brăila peste Dunăre sau înseamnă 10.000 de apartamente. Și toți banii ăștia noi ar trebui să îi plătim acum. Noi ar trebui să plătim acum cât costă metroul din Drumul Taberei. Aici ne-au adus floricelele și concertele și târgurile și companiile municipale."

 

Nicușor Dan a precizat că a solicitat eșalonarea datoriei la ANAF, prin Societatea de Transport București, și ridicarea plafonului de îndatorare. Edilul Capitalei susține că a cerut sprijin și Guvernului, însă instituția pe care o conduce nu va solicita mai mulți bani decât alte administrații locale atunci când va fi realizat proiectul de buget pentru anul acesta. În ceea ce privește zona de termoficare, Primăria Municipiului București și-a exprimat intenția de a cumpăra compania producătoare de energie electrică și încălzire, ELCEN. Pentru această achizițe, este necesar acordul Consiliului General al Municipiului București, al Ministerului de Finanțe și al celui al Energiei. Pe de altă parte, edilul Capitalei a anunțat o serie de achiziții în domeniul transportului în comun.


NICUȘOR DAN, primarul Capitalei
"Ne pregătim să semnăm contractul cu Astra pentru 100 de vagoane, 100 de tramvaie. Este un contract pe bani europeni, 840 de milioane de lei, deci aproape 200 de milioane de euro de 20 milioane euro."

 

A existat o licitație organizată de către Societatea de Transport București pentru 40 de tramvaie, câștigată de către o societate din Pașcani. Contractul a fost anulat, însă, în luna septembrie, din lipsă de fonduri, a mai precizat Nicușor Dan.


NICUȘOR DAN, primarul Capitalei
"Acest contract nu era oportun pentru că erau tramvaie de 18 metri, nu de 36, și necesarul pe toate liniile din București e de tramvaie lungi, e nevoie de tramvaie lungi, pentru că e necesar să transporți mulți oameni și pe de altă parte, prețul lor 7,6 milioane de lei era aproape cât costul unui tramvai dublu, făcut de Astra Arad."

 

Primarul general al Capitalei a mai anunțat că va fi lansată și o licitație pentru autobuze electrice, care ar urma să fie achiziționate tot din fonduri europene.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Contre între Nicușor Dan și Aurelian Bădulescu ( 5 Iunie 2020 )

  Conferință cu scandal în Prelungirea Ghencea din București! Candidatul USR-PNL - Nicușor Dan la Primăria Capitalei a vrut să să facă un rezumat al mandatului Gabrielei Firea, edilul Bucureștiului, însă el a fost întrerupt de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu care nu l-a lăsat să vorbească. Cel din urmă s-a poziționat de la începutul conferinței la pupitru, alături de Nicușor Dan și a declarat că vrea să își prezinte punctul de vedere.

 • Nicușor Dan nu se întoarce în USR ( 14 August 2017 )

  Fostul președinte al USR Nicușor Dan a declarat, la Parlament că nu va reveni într-un partid care „se pozitionează altfel decât în campania electorală”! Totuși, acesta a anunțat că, în cazul în care partidul reconsideră și spune că pe inițiativa de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei nu are o poziție unitară, atunci revine în formațiunea politică.

 • Primăria Capitalei tace cu privire la șeful A.S.P.A., Răzvan Băncescu, dar dă undă verde hingherilor la prins câini ( 9 Iulie 2014 )

  Nicio reacție din partea Primăriei Capitalei, privind scandalul în care este implicat șeful Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Răzvan Băncescu. Acesta, deși are statut de funcționar public și este șef al unei instituții importante a Capitalei, aflată în subordinea Primăriri Generale a Municipiului București, s-a bătut în plină stradă cu mai multe persoane, împărțind pumni și picioare cum...

 • Sorin Oprescu și Călin Murg s-au certat în cadrul ședinței de la Primărie ( 13 Decembrie 2011 )

  Scandal ca la ușa cortului la Primaria Capitalei! Edilul-șef, Sorin Oprescu, și-a iesit din fire și a părăsit sala chiar înainte de începerea ședinței convocată de el. Totul a început atunci când consilierul PDL Romeo Pop l-a întrebat pe Oprescu dacă firmele care l-au susținut în campania electorală din 2008 sunt implicate în afaceri cu medicamente și aparatură sanitară.

 • Scandal pe bugetul de la primaria Capitalei ( 3 Martie 2011 )

  Disputa pe bugetul Capitalei continuă! Dupa ce banii alocati noului stadion national au fost tăiați, social-democratii vin cu precizari. Ei spun că nici un consilieri PSD nu a votat pentru reducerea bugetului. Vina ii apartine edilului-sef, Sorin Oprescu, spune Marian Vanghelie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2