Date companie
 
 
 
 

Primăria Capitalei tace cu privire la șeful A.S.P.A., Răzvan Băncescu, dar dă undă verde hingherilor la prins câini

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sedinta, lege, primaria capitalei, Oprescu, animale, caini, maidanezi, iubitori, hingheri, ASPA, bancescu
 

Nicio reacție din partea Primăriei Capitalei, privind scandalul în care este implicat șeful Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Răzvan Băncescu. Acesta, deși are statut de funcționar public și este șef al unei instituții importante a Capitalei, aflată în subordinea Primăriri Generale a Municipiului București, s-a bătut în plină stradă cu mai multe persoane, împărțind pumni și picioare cum a nimerit, si asta după ce a provocat un accident rutier. În schimb, Primăria Capitalei a decis, miercuri, reluarea programului de prindere și eutanasiere a maidanezilor, deși aplicarea legii a fost suspendată în 20 iunie. Ca urmare a incidentelor produse în ultimele zile și nopți, într-o ședință care a avut loc, astazi, la Primăria Capitalei, au fost stabilite măsuri pentru ca programul privind gestionarea câinilor fără stăpân să continue în București. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a convocat această ședință, a declarat că reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au stabilit aceste măsuri, apreciind că "democrația nu înseamnă dezordine publică". Totodată, s-a stabilit că hingherii vor fi însoțiți pe teren de polițiști locali, pentru a nu mai fi atacați de iubitorii de câini.

AMBIANȚĂ "Unde pleci, unde pleci? Unde te duci, unde te duci? Stați puțin să lămurim problema și, după aceea, te duci."

În războiul declanșat între Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și iubitorii de animale, au fost aplicate, pînă acum, amenzi pentru tulburarea liniștii publice, iar sesizările depuse la poliție de părțile implicate în conflict sunt în curs de verificare. Conflictul a cunoscut o escaladare după suspendarea aplicării legii privind câinii vagabonzi, în momentul în care iubitorii de animale au sesizat că hingherii continuau să prindă câinii fără stăpân.

VOX "Am văzut pe cineva luând un câine de pe stradă. conform legii, este ilegal. Mașina aceea am văzut-o ridicând un câine de pe stradă. Cum e, domne, posibil? Cum e?"

VOX "Noi încercăm să ne ținem după ei, să-i filmăm și să demonstrăm că sunt ilegali. I-am filmat când capturau un cățel ilegal."

Pe de alta parte, hingherii susțin că iubitorii de animale ii hartuiesc noapte de noapte. Mai mult, ca le blocheaza masinile, ca sa nu se poata deplasa.

VOX "Trag de mașini, ne blochează. Noi stăm cu mașina încuiată. A luat croșa din mașină și a aruncat-o în Dâmbovița."

Într-un astfel de moment, noaptea trecuita a fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de poliție și jandarmi pentru calmarea spiritelor. Din septembrie 2013 până în prezent, au fost prinși circa 25.000 de câini, dintre care peste 10.000 au fost eutanasiati. Primăria Capitalei a contractat mai multe firme pentru intensificarea capturării maidanezilor, cărora le plătește câte 219 lei pentru prinderea unui câine fără stăpân. În ceea ce privește intervenția de eutanasiere, medicii veterinari susțin că această operațiune ajunge între 40 și 150 lei, în funcție de talia cățelului. Asta justifica autoritatile, dar, din pacate, in realitate, situatia cheltuirii banilor este destul de neclara.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Primăria Capitalei are datorii curente de 2,5 miliarde de lei. ( 14 Ianuarie 2021 )

  Primăria Capitalei, îngropată în datorii! Edilul Municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că instituția pe care o conduce are conturile blocate încă din luna august, din cauza unei datorii totale de peste două miliarde de lei.

 • Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională ( 13 Ianuarie 2021 )

  Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie. 

 • Facilități fiscale, în legea privind gospodăria țărănească promulgată ( 23 Noiembrie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care gospodăria țărănească va fi scutită de impozit pe terenuri și clădiri. Acest lucru este posibil cu condiția ca respectiva gospodărie să fie înscrisă într-o cooperativă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2