Date companie
 
 
 
 

Primaria din Simeria da in judecata Guvernul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, primarie, judecata, dascali, Simeria, bani de salarii
 

Primăria din Simeria, județul Hunedoara, a dat Guvernul în judecată. Edilii se plâng că nu mai au bani de salarii pentru dascăli. Este pentru prima dată când primãria unui oraș din România cheamă Executivul în instanță din cauza problemelor din învățământ.

PETRU PAUN JURA - primar Simeria: "Am dat în judecatã Executivul pentru suma de 850 de mii de lei, 8 miliarde si jumãtate, bani pe care i-am cheltuit din bugetul local pentru finantarea învãtãmântului preuniversitar, bani pe care trebuia sã îi primesc de la bugetul de stat."

În Simeria, toate cele cinci școli generale și liceul au fost comasate administrativ. Au aceeași conducere, dar funcționează în clădiri diferite, ca și până acum. Măsura a fost luată din dorința de a economisi bani.

MARIUS STEIJ - director Liceul Anghel Saligny: "Învãtãmântul, asa cum este prevãzut în toate legile, este prioritate nationalã si ar trebui finantat asa cum meritã, ca importantã si pentru pregãtirea viitorului. Nu cred cã învãtãmântul ar trebui sã-si propunã sã fie eficient din punct de vedere economic."

Procesul dintre Primăria Simeria și Guvernul României se va judeca la Curtea de Apel București, iar următorul termen va fi pe 25 noiembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Guvernul Cîțu: modificare la Finanțe, unde este propus Lucian Heiuș ( 28 Februarie 2020 )

  Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, la Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului său. Cîțu a anunțat că nu au fost făcute modificări majore în componența guvernului.

 • Vlad Voiculescu renunță la cursa pentru Primăria Capitalei ( 28 Februarie 2020 )

  Vlad Voiculescu renunță la candidatura pentru Primăria Capitalei! Candidatul partidului PLUS pentru Primăria Capitalei, a anunțat că se retrage din cursă, în condițiile în care PNL și USR îl vor susține pe Nicușor Dan.

 • Primăria Capitalei, dată în judecată din cauza poluării aerului ( 12 Februarie 2020 )

  Primăria Generală a Municipiului București, dată în judecată pentru calitatea aerului din Capitală! Demersul vine din partea Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, în calitate de reclamant, cu sprijinul Asociației...

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2