Date companie
 
 
 
 

Primaria din Simeria da in judecata Guvernul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, primarie, judecata, dascali, Simeria, bani de salarii
 

Primăria din Simeria, județul Hunedoara, a dat Guvernul în judecată. Edilii se plâng că nu mai au bani de salarii pentru dascăli. Este pentru prima dată când primãria unui oraș din România cheamă Executivul în instanță din cauza problemelor din învățământ.

PETRU PAUN JURA - primar Simeria: "Am dat în judecatã Executivul pentru suma de 850 de mii de lei, 8 miliarde si jumãtate, bani pe care i-am cheltuit din bugetul local pentru finantarea învãtãmântului preuniversitar, bani pe care trebuia sã îi primesc de la bugetul de stat."

În Simeria, toate cele cinci școli generale și liceul au fost comasate administrativ. Au aceeași conducere, dar funcționează în clădiri diferite, ca și până acum. Măsura a fost luată din dorința de a economisi bani.

MARIUS STEIJ - director Liceul Anghel Saligny: "Învãtãmântul, asa cum este prevãzut în toate legile, este prioritate nationalã si ar trebui finantat asa cum meritã, ca importantã si pentru pregãtirea viitorului. Nu cred cã învãtãmântul ar trebui sã-si propunã sã fie eficient din punct de vedere economic."

Procesul dintre Primăria Simeria și Guvernul României se va judeca la Curtea de Apel București, iar următorul termen va fi pe 25 noiembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2