Date companie
 
 
 
 

Primărie fără hârtie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Aplicatie Sector 6
 

Primăria Sectorului 6 din București intră în era digitalizării. Prin proiectul ”Primărie fără hârtie”, oamenii vor avea la dispoziție o aplicație specială, după ce își vor crea un cont. Documentele vor fi arhivate electronic, iar fluxul informațional din cadrul instituției va fi digitalizat. Potrivit reprezentanților Primăriei, aplicația a fost gândită special pentru a simplifica interacțiunea dintre cetățean și funcționarul public.

RALUCA ALEXE, reporter "Din luna martie a acestui an, locuitorii Sectorului 6 nu vor mai plimba hârtii pe la Primărie sau la instituțiile subordonate. Astfel, documente precum certificate de urbanism, autorizații comerciale, petiții și sesizări, dar și înscrieri în audiență la primar sau plata amenzilor vor putea fi operate direct din aplicație".

VALERIU BUNEA, șef birou, Primăria Sector 6 ”Au avut loc, timp de patru luni de zile, analize ale fluxurilor interne. Am luat fluxuri din toate domeniile primăriei și le-am simulat să vedem ce se întâmplă și să le îmbunătățim.”

CRISTINA UDREA, șef birou, Primăria Sector 6 ”Cetățeanul va primi un răspuns mult mai rapid decat cel cu care era obisnuit și va avea o altă perspectivă față de Primăria Sectorului 6, decât a avut-o până acum. Plus, noi, ca funcționari, vom avea o altă satisfacție că putem să ajutăm comunitatea.”

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6 ”Digitalizăm Primăria Sectorului 6, tocmai pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să vină la cozi, să vină la ghișee, și să își poată desfășura majoritatea, spre totalitatea acțiunilor, de acasă. Ne-am propus, cu acest proiect, să scădem cu 50% timpul destinat relației cu Primăria, pe care îl dedică cetățenii, și să îl scădem cu 10% pentru cei care vin, totuși, la Primărie.”

Funcționarii publici din cadrul Registraturii și Biroului Public au fost instruiți, deja, cu privire la utilizarea aplicației în beneficiul cetățenilor. Proiectul ”Primărie fără hârtie" este finanțat din fonduri nerambursabile, prin programul operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.


Primărie fără hârtie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2