Date companie
 
 
 
 

Primarii ar putea fi verificați periodic de consilierii locali

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : test, proiect, consilieri, camera, deputatilor, primari, propunere
 

Primarii și viceprimarii ar putea fi nevoiți să dea teste periodic, pentru a se stabili dacă știu ce probleme sunt în comunitățile pe care le conduc. Cei care îi vor testa vor fi consilierii locali. Așa prevede un proiect de lege depus la Camera Deputaților. Cei mai mulți dintre primari nici nu vor, însă, să audă de așa ceva.

DUMITRU CORJUC, primar, comuna Ipotești, jud. Suceava "Ca să verifice primarul, trece în subordinea consilierului. Atât ne-ar mai trebui, că restul, avem de toate. Pe mine mă întreabă cetățenii comunei, nu consilierii. Consilierul poate să îmi aducă la cunoștința problemele comunei, nu să mă întrebe el pe mine de problemele comunei."

MIHAI NEAȚĂ, primar, comuna Milcovul, jud. Vrancea "Această inițiativă ar fi foarte bună, dar cu anumite condiții. În primul rând și consilierii locali să fie supuși la testări. Când e vorba de obligații, consilierii nu și le asumă niciunul sau dau din coate, nu au timp, nu pot, sunt probleme pe care nu le pot rezolva ei, consilierii."

VOX "- Ar trebui testați primarii și viceprimarii? - Cam așa ceva. Cam așa ar merita. - Cine să-i testeze? - Tot lumea, oamenii din comună."

Proiectul de lege prevede ca, o dată la trei luni, edilii să răspundă la o serie de intrebări pe teme de actualitate locală, adresate de către consilieri.

VOX "- Vi se pare normal ca un primar să fie verificat de un consilier local? - Nu."

VOX "Dacă primarul nu e capabil, poate să îl tragă la răspundere nu numai consilierii, ci și legea. Foarte bine ar fi!"

Conform proiectului de lege, întrebările pentru primar vor fi adresate de opoziție și putere în mod alternativ, iar numărul de întrebări va fi în funcție de proporția partidelor reprezentate politic în Consiliul Local.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2