Date companie
 
 
 
 

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, trimis în judecată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, ancheta, primar, judecata, procurori, DNA, sociala, locuinta, serviciu, abuz, stavarache, spatiuu, locativ
 

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, are probleme cu legea! Edilul a fost trimis în judecată, sub acuzația de tentativă la abuz în serviciu. Concret, Stavarache este acuzat de procurorii anticorupție că ar fi oferit ilegal o locuință socială, unui șef din instituție. Potrivit anchetatorilor, șeful de la Spațiu Locativ și-a atribuit o locuință socială, după ce și-a verificat singur cererea și a trimis-o primarului Romeo Stavarache, pentru avizare. Demersul a fost stopat de ancheta Direcției Naționale Anticorupție. Primarul Bacăului susține, însă, că fapta sa nu există, iar ancheta procurorilor este o eroare.

ROMEO STAVARACHE, primar, Bacău "Fapta pentru care sunt trimis în judecată, și anume tentativă la abuz în serviciu, pe motiv că s-ar fi creat un presupus prejudiciu în urma vânzării acelui apartament, nu există, tocmai pentru că acel contract nu a fost niciodată semnat de mine."

Mai mult, edilul din Bacău susține că articolul de lege invocat de procurori ar fi neconstituțional.

ROMEO STAVARACHE, primar, Bacău "Tentativa de abuz în serviciu, de care sunt acuzat, nu se pedepsește, conform Codului Penal românesc modificat, dar se pedepsește conform Legii 78/2000, care nu a fost modificată."

În același dosar, vor mai fi judecați șeful de serviciu, care ar fi urmat să beneficieze de locuința socială, și directorul executiv al Direcției Patrimoniu, din Primăria Bacău.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2