Date companie
 
 
 
 

Primarul din Bradu, reținut pentru evaziune fiscală și spălare de bani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : udrea, evaziune, bani, bucuresti, primar, retinut, tribunal, parchet, fiscala, spalare, bradu, cocos, fratica, erbasu
 

Primarul comunei Bradu din județul Argeș, Florin Frățică, reținut de procurorii Parchetului Tribunalului Capitalei pentru evaziune fiscală și spălare de bani! Alături de el au fost reținute, pentru 24 de ore, alte 32 de persoane cercetate în același dosar. Toți sunt prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de 30 milioane de euro.

AMBIANȚĂ "Domnule primar, cu ce bani v-ați luat elicopter? Dar casa, cu banii din fraudă fiscală, domnul primar? De ce v-au adus, ce v-au spus?"

Parchetul Tribunalului București a început în ianuarie urmărirea penală în acest dosar, față de 50 de persoane și 116 firme suspectate de evaziune fiscală și spălare a banilor. Dumincă au fost făcute 146 de percheziții în București și județele Arad, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT și construcții și la locuințele reprezentanților acestor societăți. Primarul comunei Bradu este un apropiat al cuplului Cocoș-Udrea.

AMBIANȚĂ "Luați saci cu bani? Legături cu Cocoș?"

Printre cele 90 de persoane aduse la audieri s-a numărat și omul de afaceri Cristian Erbașu, în calitate de martor. Cristian Erbașu conduce un adevărat imperiu în domeniul construcțiilor, iar anchetatorii vor sa afle ce implicare a avut în circuitul evazionist prin care statul a fost prejudiciat cu 30 de milioane de euro.

CRISTIAN ERBAȘU, om de afaceri "- Evaluările sunt foarte mici, sunt irelevante în raport... - Vorbim de 100.000 de euro. - Firma Erbașu nu este implicată absolut deloc în acest dosar."

În dosar sunt vizați reprezentanții a peste 200 de societăți comerciale care, în perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele și impozitele datorate bugetului de stat. Potrivit anchetatorilor, timp de trei ani, prin mecanismul evazionist s-ar fi spălat peste o sută de milioane de euro. Primarul Florin Frățică scria în declarația de interese din 2012 că este secretar general al PDL Argeș și președintele Ligii Primarilor. Potrivit declarației de avere, el are case, terenuri, mașini și conturi bancare de milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2