Date companie
 
 
 
 

Primarul din Mangalia i-a dat in judecata pe toti profesorii din oras

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, mangalia, primar, judecata, bonuri, cadou
 

Situație incredibilă, la Mangalia, acolo unde primarul i-a dat în judecată pe toți profesorii din oraș pentru a recupera contravaloarea bonurilor cadou pe care li le-a oferit. Dascălii s-au trezit cu citații acasă și vor merge la judecată, în calitate de pârâți. În anul 2008, Consiliul Local Mangalia a adoptat o hotărâre prin care profesorilor din localitate li se ofereau bonuri cadou în valoare de 1.100 de lei. În 2009, Curtea de Conturi a decis că aceste bonificații sunt ilegale și a obligat Primăria să recupereze banii. Cum niciun cadru didactic nu a vrut să returneze suma incriminată, municipalitatea a apelat la instanță.

MIHAI TUSAC primar Mangalia "Mãsura care s-a impus de cãtre Curtea de Conturi - recuperarea banilor de la profesori! Sunt obligat sã dau acesti profesori în judecatã! Sunt peste 800 de profesori!"

PAUL FOLEANU consilier local "S-a ajuns la aceastã situatie printr-o hotãrâre de consiliu, adoptatã de Consiliul Local în 2008, la initiativa populistã a primarului Claudiu Mihai Tusac, o initiativã bunã pentru profesori initial privitã, dar care s-a dovedit printr-un control ca fiind ilegalã."

GABRIELA POPA lider sindical "Ceea ce nu am înteles noi este unde am gresit! Nu stim cadrele didactice ce ni se reproseazã în calitate de pârâti!"

Profesorii spun că nici nu au de unde să dea banii înapoi.

VOX: "-Cât înseamnã acesti bani pentru un profesor obisnuit din Mangalia? -Pãi înseamnã cam un salariu, salariul dintr-o lunã!"

VOX: "Sã dreagã ei busuiocul, nu e greseala noastrã, noi suntem doar pârâti, dar nu si vinovati!"

Curtea de Conturi controlează și modul în care au fost acordate primele profesorilor în anul 2009. Suma pe care fiecare dascăl ar putea fi obligați să o returneze Primăriei ar ajunge, astfel, la 2.200 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2