Date companie
 
 
 
 

Primarul municipiului Alba-Iulia, Mircea Hava si doi viceprimari, audiati la D.N.A.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transport, functionari, subventii, audieri, primar, licitatie, contract, DNA, alba, iulia, public, societate, hava, viceprimari
 

Primarul municipiului Alba-Iulia, Mircea Hava, a fost audiat, miercuri, timp de trei ore, la D.N.A. Alba. Edilul este cercetat pentru acordarea unui contract fãrã licitatie si a unor subventii în valoare de 300.000 de lei, unei firme de transport local din oras. La iesirea de la audieri, Mircea Hava le-a spus, insa, ziaristilor cã nu existã niciun prejudiciu în dosarul vizat de D.N.A. si cã a venit sã clarifice organizarea transportului public.

MIRCEA HAVA, primar, Alba-Iulia "- Am fost chemat sã dau o declaratie cu privire la organizarea transportului public. Dânsii vor analiza si vor decide în consecintã. - În ce calitate? - În calitate de învinuit sau de ce te cheamã aici! Sã vedem ce vor face dupã ce am dat aceastã declaratie."

Alaturi de Mircea Hava, în dosar sunt cercetate alte 10 persoane: viceprimarii Paul Voicu si Ioan Bogãtan, precum si cinci functionari din Primãria Alba Iulia si trei angajati ai societãtii de transport public implicatã în dosar. Oliviu Gaspar, unul dintre functionarii publici învinuiti a vorbit cu jurnalistii despre acuzatiile din dosar.

OLIVIU GASPAR, functionar public, Primãria Alba-Iulia "Contractul s-a terminat. Cei de la I.D.A. am înteles, cã nu m-am ocupat eu de asa ceva, s-a luat hotãrârea sã se prelungeascã contractul."

Ioan Rus, avocatul lui Oliviu Gaspar, a confirmat informatia, potrivit cãreia dosarul cercetat de DNA face referiri si la acordarea unor subventii de 300.000 de lei.

IOAN RUS, avocat "Discutia este în legãturã cu acordarea unei subventii, si dacã aceastã subventie a fost acordatã legal. S-a discutat în consiliul local despre aceastã subventie, dacã pot beneficia toti pensionarii din Alba-Iulia de acest transport gratuit."

Ancheta este în desfãsurare si audierile în acest dosar vor continua si în urmãtoarele zile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la DNA ( 26 Iulie 2021 )

  Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.

 • Alegeri locale parțiale, în 23 de județe ( 27 Iunie 2021 )

  Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...

 • Angajații unei benzinării din Alba, anchetați pentru furt de combustibil ( 17 Iunie 2021 )

  Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.

 • Un primar din județul Ilfov, suspectat că a violat o fată de 12 ani ( 11 Iunie 2021 )

  Edil reținut pentru viol! Primarul comunei Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov, a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind bănuit că ar fi violat o minoră, acum trei ani. În același dosar au fost reținute...

 • Agențiile de turism au pregătit oferte atractive, pentru sezonul estival ( 12 Mai 2021 )

  Oferte turistice atractive, pentru sezonul estival! Posibilele relaxări ale restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus le dau speranțe românilor care vor să călătorească vara aceasta. Agențiile de turism...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2