Date companie
 
 
 
 

Primăvară românească, la Bruxelles

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, romani, spanu, Bruxelles, primavara, belgia, arthis
 

Artiștii și meșterii populari din Alba și Maramureș i-au fermecat pe belgieni! Capitala europeană a găzduit cel mai mare festival al comunității românești din Belgia,“Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment organizat de Arthis, Casa de Cultura Belgo-Româna. Sărbătoarea a reunit artiști consacrați din județele Alba și Maramureș.

VOX “Ne-a plouat, ne-a nins, am rămas tot aici, este un lucru extraordinar.”

VOX “Să ne dezmorțim, cum se zice la noi în Maramureș.”

prin telefon: ALEXANDRA SPÂNU, corespondent, Bruxelles “România nu vă va dezamăgi. Sloganul i-a unit nu doar pe românii ce au ales să facă o plimbare prin centrul Bruxelles-ului ci și pe belgienii sau turiștii atrași de muzica folclorică dar și de mititeii stropiți cu vin din Transilvania. Așa că tinerii s-au prins în hore improvizate, pentru a-și aminti de atmosfera de acasă. Cei mici s-au bucurat cel mai mult de festival, pentru că au putut să le arate colegilor de școală portul tradițional românesc.”

Și cum pentru creștini ortodocși se apropie sărbătorile pascale, meșterii au încercat să le dezvăluie vizitatorilor câteva dintre secretele încondeierii ouălor. De la festival nu au lipsit expozițiile de ceramică populară, iar artizanii și-au pus în valoare țesăturile și împletiturile tradiționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2