Date companie
 
 
 
 

Primăvară românească, la Bruxelles

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, romani, spanu, Bruxelles, primavara, belgia, arthis
 

Artiștii și meșterii populari din Alba și Maramureș i-au fermecat pe belgieni! Capitala europeană a găzduit cel mai mare festival al comunității românești din Belgia,“Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment organizat de Arthis, Casa de Cultura Belgo-Româna. Sărbătoarea a reunit artiști consacrați din județele Alba și Maramureș.

VOX “Ne-a plouat, ne-a nins, am rămas tot aici, este un lucru extraordinar.”

VOX “Să ne dezmorțim, cum se zice la noi în Maramureș.”

prin telefon: ALEXANDRA SPÂNU, corespondent, Bruxelles “România nu vă va dezamăgi. Sloganul i-a unit nu doar pe românii ce au ales să facă o plimbare prin centrul Bruxelles-ului ci și pe belgienii sau turiștii atrași de muzica folclorică dar și de mititeii stropiți cu vin din Transilvania. Așa că tinerii s-au prins în hore improvizate, pentru a-și aminti de atmosfera de acasă. Cei mici s-au bucurat cel mai mult de festival, pentru că au putut să le arate colegilor de școală portul tradițional românesc.”

Și cum pentru creștini ortodocși se apropie sărbătorile pascale, meșterii au încercat să le dezvăluie vizitatorilor câteva dintre secretele încondeierii ouălor. De la festival nu au lipsit expozițiile de ceramică populară, iar artizanii și-au pus în valoare țesăturile și împletiturile tradiționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • Ziua Jurnalistului Român ( 28 Iunie 2021 )

  Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat distincțiile "Credință și loialitate" jurnaliștilor care au demonstrat de-a lungul timpului pasiune și devotament pentru meseria pe care și-au ales-o.

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • 129.000 de români reveniți din străinătate, înregistrați ca șomeri ( 3 Iunie 2021 )

  Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...

 • Containere cu deșeuri periculoase, depistate în Portul Agigea ( 9 Aprilie 2021 )

  Anchetă în cazul containerelor cu deșeuri nereciclabile provenite din Belgia, descoperite în Portul Constanța, Sud Agigea! Echipele de control de la Poliția de Frontieră, Vamă și Garda de Merdiu...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2