Date companie
 
 
 
 

Primii români arestați la domiciliu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : instanta, arest, general, procuror, electronica, cod, penal, domiciliu, decizii, bratara
 

Au apărut primele cazuri de arest la domiciliu, după aplicarea noului Cod Penal. Trei tineri din județul Ilfov, doi în vârstă de 24 de ani și unul de 19 ani, care erau arestați preventiv pentru furt calificat, după ce au fost acuzați că au spart mai multe locuințe, se numără printre primii beneficiari ai noii reglementări din Codul Penal.

prin telefon: VIOREL MOCANU, avocat "O astfel de măsură se ia în raport de mai multe condiții. În primul rând, inculpatul poate primi această masură în faza de urmărire penală, dar este primordial ca inculpatul să nu se fi sustras de la urmărirea penală. De asemenea, faptele pentru care este cercetat, circumstanțele săvârșirii lor cât și situația în care se află."

Primul român care a ajuns efectiv în situația de arest la domiciliu este un bărbat din județul Mureș. El a fost arestat preventiv pentru lovituri cauzatoare de moarte, dar, acum, scapă de închisoare. Mai mult, magistrații au decis că omul poate să meragă la muncă. Procurorul general al României recunoaște că sistemul de eliberare sub control judiciar și arest la domiciliu nu este bine pus la punct. Mai exact, poliția nu deține brațări electronice, pentru monitorizarea persoanei aflată în arest la domiciliu, dar procurorul general crede că se vor găsi soluții.

prin telefon: VIOREL MOCANU, avocat "S-au dat primele decizii de arestare la domiciliu si poliția nu are acele sisteme tehnice? Vă asigur că vor găsi instrumentele ca măsura să fie pusă în aplicare și verificată. Vom găsi cu siguranța soluții prin care să se realizeze scopul unei masuri de natură penală și in același timp să aplicăm și codurile pe care le avem.

Pâna acum, în instanțele din întreaga țară s-au pronunțat zeci de decizii privind arestarea la domiciliu a unor suspecti.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2