Date companie
 
 
 
 

Primul raliu aerian organizat în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raliu, aerian
 

Comuna prahoveană Banești agăzduit prima ediție a Raliului Aerian al României, competiție în care s-au înscris opt echipe de piloți profesioniști sau amatori. Organizarea evenimentului a fost sprijinită de Casa Regală a României, iar principele Nicolae, nepotul regelui Mihai 1, le-a înmânat participanților decorația Aripile Regale Române.

AMBIANȚA: "Îmi place foarte mult acest sport! Am moștenit această pasiune de la bunicul meu, Majestatea Sa Regele Mihai I al României. La fel și pasiunea pentru mașini."

Competitorii au fost monitorizați cu ajutorul unui aparat special, amplasat în avion, care permite atât cronometrarea exactă, cât și vizualizarea traseului.

IOAN POSTOLACHE, arbitru: "Fiecare concurent primește un plic sigilat în care este proba zilei. El trebuie să calculeze. O trasează pe hartă. În 30 de minute, trebuie să se urce în avion și să plece în zbor."

În concurs, s-au înscris atât echipe de piloți de linie, cât și amatori.

VOX pilot avion linie:"Este un pic mai greu decât pare, că precizia e de ordinul secundelor, iar navigația trebuie menținută cu regularitate. E volumul mare de muncă."

VOX piloți:"Unul se ocupă de pilotaj și celălalt e navigator... Și aici cum e? Ca și acasă. Avem un comandant."

La finalul concursului, a avut loc o demonstrație aeriană, care a ținut publicul cu sufletul la gură.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Patru avioane militare ruse, interceptate în apropierea României ( 21 Mai 2020 )

  Incident în apropierea spațiului aerian al României! Două bombardiere și două avioane de vânătoare ale Rusiei au fost interceptate de Forțele Aeriene Române, deasupra Mării Negre. Cele două bombardiere...

 • Efectele ploii înghețate ( 26 Ianuarie 2019 )

  Ploaia înghețată ș ninsorile au provocat mari necazuri în aproape toată țara.  Rețeaua de distribuție a energiei electrice a cedat din cauza ploii înghețate și a viscolului. Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, astăzi, la ora...

 • BIAS 2018, show aeronautic în onoarea Centenarului Unirii ( 28 Iulie 2018 )

  Show aviatic de excepție, la Băneasa, în onoarea Centenarului Unirii. Aeroportul ”Aurel Vlaicu” a fost gazda Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition 2018, un spectacol de forță aeriană, care a impresionat spectatorii...

 • Arenalină și mulți cai putere la Râșnov ( 14 Aprilie 2018 )

  Iubitorii motorsportului vor avea parte de un adevărat show automobilistic. În perioada 21-22 aprilie, peste 70 de mașini vor lua stratul la cea mai spectaculoasă competiție a motorsportului, Campionatul Național de viteză în coastă de la Râșnov.

 • Ninsorile, viscolul și vizibilitatea redusă persistă ( 23 Martie 2018 )

  Urgia zăpezii a mai trecut, în București, vântul nu mai suflă cu putere, dar efectele iernii sunt resimțite în continuare. Stratul de zăpadă măsoară peste 30 de centimetri, iar traficul rutier este îngreunat.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2