Date companie
 
 
 
 

Primul tronson al autostrăzii Sebeș - Turda, deschis traficului rutier

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, autostrada, inaugurat, turda, sebes, tronosn
 

Traficul pe Autostrada A10 Sebeș - Turda, între Sebeș și Alba Iulia, s-a deschis, la șase ani de la demararea proiectului. Au fost fost dați în folosință 15 km din cei 17 incluși în acest tronson. Un balon de oxigen pentru șoferii localnici și pentru cei care tranzitează această zonă din țară, circulația rutieră fiind scutită, astfel, de ambuteiaje.

prin telefon: IONUȚ CIUREA, președinte, Asociația Pro Infrastructura "Autostrada asta este foarte utilă pentru oamenii din zonă, chiar dacă este un lot scurt, vorbim de 15 km inaugurați. Tot lotul are 17 km. Noi am cerut să fie deschisă circulația, așa cum a fost deschisă astăzi, am cerut să fie deschisă încă din 2018 și se putea inaugura în 2018 exact cum s-a inaugurat astăzi, dacă se facea ceea ce trebuia la timp, pentru că, între Sebeș și Alba Iulia se circulă bară la bară aproape de fiecare dată când vorbim de ore de vârf. Acolo este un trafic foarte puternic și de tranzit, dar și local între cele două importante orașe din centrul țării Alba Iulia și Sebeș. Autostrada asta este aur curat pentru cei din zonă și pentru traficul de tranzit."

Chiar dacă a fost dată în folosință, autostrada mai are nevoie de completări. În următoarea perioadă, constructorul va lucra la nodul rutier Alba Iulia Nord. De asemenea, va lucra pe autostradă, la finalizarea parapeților, panourilor fonoabsorbante, marcajelor și rigolelor. Specialiștii în infrastructură rutieră estimează că dacă ritmul de lucru se menține atât pe acest proiect, cât și pe tronsonul 2, după jumătatea anului viitor Autostrada Sebeș-Turda va fi complet finalizată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2