Date companie
 
 
 
 

Principele Nicolae merge cu bicicleta prin țară, într-o cursă caritabilă de ciclism

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, saraci, bicicleta, carti, alexandru, ciclism, biblioteci, principe
 

Aventură princiară pe două roți! Principele Nicolae a renunțat la ținutele de gală, și-a luat echipamentul sportiv și a pornit cu bicicleta prin țară. Aventura pe două roți a principelui Nicolae nu este, însă, doar de agrement. El și-a propus să parcurgă 1.000 de kilometri în 9 zile, în scop caritabil, pentru a le da elevilor săraci șansa de a avea cărți.

principele Nicolae al României, "- Cum a fost când ați primit propunerea? Totuși, 1.000 de km e ceva! - Eu am propus asta și cred că echipa mea a crezut că sunt puțin nebun, dar cu entuziasmul meu, i-am convins. E dificil cu dealuri, cu vreme... Va fi o distanță foarte lungă."

Alaturi de principe se află în cursă și campionul național la ciclism, Alex Ciocan.

ALEX CIOCAN, ciclist "- Ce sfaturi a primit de la un campion? - Faceți antrenament înainte de a vă arunca într-o astfel de aventură, pentru că altfel e vai de fundul și de picioarele voastre. Vom avea Alba-Iulia, apoi vom avea Sibiu, iar ultima etapă, de care v-am zis că e cea mai grea după cea de ieri, este cea din Călărași, către Constanța. Traversăm Dunărea pe la Ostrov, cu bacul, și mergem printr-un teren, printr-un teritoriu al nimănui."

Acțiunea are drept scop strângera de fonduri pentru bibliotecile de la țară.

VOX "Este un exemplu formidabil pe care principele ni-l aduce tuturor. Este o acțiune caritabilă făcută în mod deosebit pentru copiii din mediul rural, iar în al doilea rând este o bună propagandă facută sportului."

Cicliștii, printre care se numără și oameni de afaceri, vor traversa 13 județe, din Sighetu Marmației, până în Constanța. Pe traseu, participanții vor împărți cărți copiilor din familiile nevoiașe.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2