Date companie
 
 
 
 

Prințul Charles, în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, covasna, brasov, vizita, vanatori, printul, charles, archita, roates
 

Prințul Charles se află într-o vizită privată în țara noastră. Moștenitorul tronului Marii Britanii a venit in România fără soția sa, dar alături de un grup de prieteni. Prințul a ajuns mai întâi la Archita, un sat al comunei mureșene Vânători. Împreună cu șase persoane, a vizitat parcul și clădirea veche din 1847, renovate de fundația pe care Charles o conduce.

VOX "- I-ați pregătit un cadou? - Da.- Ce? - Cetate sãseascã fãcutã în miniaturã. -Lucrată de mâna dumneavoastră? - Da."

VOX "- Cum e sã dai mâna cu printul? - E un eveniment special pentru mine. Este un om foarte onorabil si respectuos. - A mai fost? - A mai fost si acum e a doua oarã când vine."

Moștenitorul tronului Marii Britanii a degustat din produsele naturale oferite de săteni.

IOAN TOȘA, primar, com. Vânători, jud. Mureș "Brânzeturi, jumări, caltaboș, cârnați de casă și cu pâine de casă. Și i-am mai oferit o pălincă bună din prunele, din zona asta."

De la Archita, prințul Charles a mers la Roadeș, în județul Brașov, unde vărul său, William Blacke, deține o casă. Sătenii de aici așteptau să vadă și noul cuplu princiar.

VOX "- S-a plimbat pe aici? - Erau masinile multe tot, foarte putin am vãzut, cã a intrat imediat în curte. - Mireasa era frumoasã? - Nu, cã n-a venit mireasa, printul a venit, n-a venit William, a venit bãtrânul, taicã-su."

VOX "- L-am mai vãzut. - A mai fost la Roates? -Da. Este un om...cum sã vã spun, un om foarte bun pentru Roateș. - Când a venit, a ajutat comunitatea? - Da.''

Înainte de sosirea prințului, pregătirile erau în toi.

AMBIANȚĂ "Aici este un cuptor, cuptorul de pâine. Aici se face lipăie, cozonac, prăjituri. Și doamnele au pus lemne pentru foc."

Următorul punct din programul prințului Charles a fost domeniul contelui Kalnoki, din Micloșoara, județul Covasna.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Start Show România”, ediție de zile mari ( 23 Ianuarie 2021 )

  „Start Show România”, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Fabulosul spectacol de televiziune prezentat de Diana Matei și Adrian Enache intră în continuare în casele dumneavoastră, cu una dintre cele...

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 • „Start Show România”, îndrăgit de public ( 18 Ianuarie 2021 )

  Spectacolul de televiziune „Start Show România” s-a situat, și de această dată, în topul preferințelor dumneavoastră! Una dintre cele mai spectaculoase ediții ale primului sezon al show-ului prezentat...

 • Ne-a părăsit Bogdan Stanoevici ( 12 Ianuarie 2021 )

  Bogdan Stanoevici nu mai este printre noi. Actorul și omul politic Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, a decedat în această dimineață.

 • „Start Show România”, duminică, la Național TV ( 9 Ianuarie 2021 )

  „Start Show România, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Spectacolul de televiziune revine în casele dumneavoastră, pentru a vă face duminica mai frumoasă. O ediție în care gazdele emisiunii, Adrian Enache...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2