A doua zi cu emoții pentru absolvenții de liceu! Ei au susținut, marți, proba scrisă la limba maternă. Examenul vine după ce, luni, au susținut prima probă scrisă la bacalaureat, la limba și literatura română. La primul subiect, candidații au avut de dat câte un sinonim pentru cuvintele "mormane" și "uzate", să explice rolul cratimei în expresia "cu câte-un gumilastic" și să construiască o locuțiune care să conțină substantivul "umăr". La al doilea subiect, elevilor li s-a cerut să scrie un text argumentativ despre importanța alegerii unui model în viață. Iar la ultimul subiect, ei au avut de prezentat tema și viziunea despre lume, într-un text poetic studiat. Majoritatea absolvenților spun că se așteaptă la note mari.
VOX "- "Testament-", de Argezi, "Eu nu strivesc corola de minuni", de Blaga și Ion Barbu, "Joc secund". - Ai știut? - Da, relativ, să zicem! Sper!"
Cei de la profilul uman au avut, la partea a treia, de argumentat simbolismul.
VOX "A fost bine, putea fi și mai bine. Ne-am așteptat toți la epic. Am fost foarte șocați, când am văzut că e Bacovia. Ne-am întristat toți."
VOX "- Cum a fost? - Bine! Nu mă așteptam să pice chiar simbolismul, dar a fost ok, m-am descurcat. Să sperăm că iau notă mare."
Ca și în anii trecuți, elevii au fost supravegheați video. În unele săli, au fost montate și câte două camere, una orientată către catedră, astfel încât profesorii supraveghetori să nu le rezolve subiectele elevilor pe tablă.
VALENTIN CUIBUS, inspector general școlar, I.S.J. Cluj "În sfârșit, toți copiii au înțeles că e mult mai important să citească ceva și nu cred că e important să își asume un risc foarte mare, de a fi prinși."
VOX "- Ați intrat un pic mai târziu în sală? - Puțin! Cu timpul nu era problemă, timpul are răbdare cu noi."
VOX "Abia aștept să iese, să vedem ce a făcut. S-a pregătit foarte mult și acum așteptăm."
Examenul de bacalaureat va continua, pe 3 iulie, cu proba obligatorie a profilului și pe 5 iulie, cu proba la alegere. Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie. În aceeași zi, se vor fi depuse și contestațiile.
A 28-a ediție a Concursului Național de Comunicări Științifice ale elevilor din învățământul liceal, la disciplina Geografie, este în desfășurare, la Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” din București. Anul acesta, la concurs participă 105 liceeni, din...
Întâlnire emoționantă după 40 de ani de la absolvirea clasei a VIII-a la Școala Gimnazială Numărul 59 din sectorul 6 al Capitalei. La începutul reuniunii, absolvenții au dialogat și s-au îmbrațișat, după care au intrat în sala de clasă în care au învățat împreună cu directorul instituției de învățământ, profesorul de geografie Călin Mircea Popa. Acesta a făcut prezența, iar spre bucuria lor, foștii elevi au fost încântați că sunt menționați în Monografia Școlii pe care directorul a realizat-o.
Final de an școlar cu bucurie și emoție, la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Elevii au fost răsplătiți pentru eforturile depuse pe parcursul anului școlar, fiind premiați în cadrul unei festivități organizate de conducerea școlii.
"Un copac, o șansă la un viitor mai verde"! Asociația "Butoiașul cu Zâmbete a lansat un un proiect de responsabilitate socială corporativă prin care pomii și copacii vor prinde rădăcini în curțile școlilor din România.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019