Date companie
 
 
 
 

Proba de limbă maternă, la Bacalaureatul 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, elevi, romana, limba, absolventi, proba, materna, scris
 

A doua zi cu emoții pentru absolvenții de liceu! Ei au susținut, marți, proba scrisă la limba maternă. Examenul vine după ce, luni, au susținut prima probă scrisă la bacalaureat, la limba și literatura română. La primul subiect, candidații au avut de dat câte un sinonim pentru cuvintele "mormane" și "uzate", să explice rolul cratimei în expresia "cu câte-un gumilastic" și să construiască o locuțiune care să conțină substantivul "umăr". La al doilea subiect, elevilor li s-a cerut să scrie un text argumentativ despre importanța alegerii unui model în viață. Iar la ultimul subiect, ei au avut de prezentat tema și viziunea despre lume, într-un text poetic studiat. Majoritatea absolvenților spun că se așteaptă la note mari.

VOX "- "Testament-", de Argezi, "Eu nu strivesc corola de minuni", de Blaga și Ion Barbu, "Joc secund". - Ai știut? - Da, relativ, să zicem! Sper!"

Cei de la profilul uman au avut, la partea a treia, de argumentat simbolismul.

VOX "A fost bine, putea fi și mai bine. Ne-am așteptat toți la epic. Am fost foarte șocați, când am văzut că e Bacovia. Ne-am întristat toți."

VOX "- Cum a fost? - Bine! Nu mă așteptam să pice chiar simbolismul, dar a fost ok, m-am descurcat. Să sperăm că iau notă mare."

Ca și în anii trecuți, elevii au fost supravegheați video. În unele săli, au fost montate și câte două camere, una orientată către catedră, astfel încât profesorii supraveghetori să nu le rezolve subiectele elevilor pe tablă.

VALENTIN CUIBUS, inspector general școlar, I.S.J. Cluj "În sfârșit, toți copiii au înțeles că e mult mai important să citească ceva și nu cred că e important să își asume un risc foarte mare, de a fi prinși."

VOX "- Ați intrat un pic mai târziu în sală? - Puțin! Cu timpul nu era problemă, timpul are răbdare cu noi."

VOX "Abia aștept să iese, să vedem ce a făcut. S-a pregătit foarte mult și acum așteptăm."

Examenul de bacalaureat va continua, pe 3 iulie, cu proba obligatorie a profilului și pe 5 iulie, cu proba la alegere. Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie. În aceeași zi, se vor fi depuse și contestațiile.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2