Date companie
 
 
 
 

Probele scrise la bac au debutat cu examenul de limba și literatura română

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, Eminescu, romana, petrescu, stanescu, limba, alba, omul, barbu, proba, vis, scrisa, literatura, arghezi, mihaescu, donna
 

Au început probele scrise la bacalaureat! Circa 144.000 de absolvenți de clasa a XII-a au susținut, luni, proba scrisă la limba și literatura română, în sesiunea din vară a examenului de maturitate. Elevii au avut, în funcție de profil și filieră, două tipuri de subiecte. Analiza unui fragment din Donna Alba de Gib Mihăescu, un text despre importanța activităților de îndrumare a lecturii elevilor și un eseu despre viziunea asupra lumii într-un text aparținând lui Arghezi, Ion Barbu sau Nichita Stănescu au fost subiectele la română de la bacalaureat, profilul umanist.

VOX ”E bine că am avut de ales între Barbu, Arghezi și Stănescu. Ăsta a fost un lucru bun. Prima parte mi s-a părut chiar banală, a fost ușoară. N-ar trebui să ne facem probleme pentru prima parte. Subiectul 3 cred eu că e decisiv.”

Analiza unui fragment din nuvela "Omul din vis" de Cezar Petrescu, un text argumentativ despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viață sănătos și un eseu despre viziunea asupra lumii într-un text poetic al lui Eminescu au fost subiectele la Limba română de la bacalaureat, profilul real.

VOX ”Sper să fie bine! Sincer, nu mi-am repetat poezia cât ar fi trebuit să o repet. M-am bazat mai mult pe romane, proză.”

VOX ”Având în vedere că noi toți ne așteptam să pice roman sau ceva în proză, acum, fiindcă ne-a picat Eminescu, a fost cam ușor pentru noi.”

VOX ”Mă așteptam să pice Eminescu, având în vedere că s-au împlinit 125 de ani de la moartea lui Eminescu.”

VOX ”Toată lumea se aștepta la epic. Nu ne așteptam la lirică, dar, deși în ultimii ani a fost liric, am zis că e posibil să fie și anul acesta.”

Marți, 1 iulie, absolvenții clasei a XII-a vor participa la proba scrisă de limba și literatura maternă, iar, miercuri, 2 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfășura proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Afișarea rezultatelor va avea loc în 7 iulie și în aceeași zi vor putea fi depuse contestații. Acestea urmează a fi soluționate în perioada 8 - 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi anunțate în 11 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Prima probă a examenului de bacalaureat 2021, la Limba și Literatura Română ( 28 Iunie 2021 )

  Peste 133.000 de absolvenți de liceu au susținut, astăzi, prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Absolvenții de licee cu profil real, tehnologic...

 • Ziua Jurnalistului Român ( 28 Iunie 2021 )

  Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat distincțiile "Credință și loialitate" jurnaliștilor care au demonstrat de-a lungul timpului pasiune și devotament pentru meseria pe care și-au ales-o.

 • Angajații unei benzinării din Alba, anchetați pentru furt de combustibil ( 17 Iunie 2021 )

  Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.

 • A început înscrierea la Bac 2021 ( 31 Mai 2021 )

  A început înscrierea la Bacalaureat! Absolvenții de liceu se pot înscrie până pe 4 iunie la prima sesiune a examenului maturității. Anul acesta, dosarele se pot depune în format fizic, electronic sau prin poștă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2