Date companie
 
 
 
 

Probleme nerezolvate, în prag de an nou școlar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoala, educatie, exercitiu, manuale, breaz, zodie
 

Ca în fiecare an, Educația îi întâmpină pe elevi fără toate manualele pe bănci! Ministrul interimar al Educației Naționale, Valer Daniel Breaz, a declarat, la o conferință de presă susținută la Alba Iulia că, exceptând elevii claselor a VI-a și a VII-a, restul copiilor vor avea manuale școlare pe bănci în prima zi de școală.

DANIEL BREAZ, ministrul interimar al Educației "Această problemă, în momentul de față, a fost rezolvată în proporție de aproximativ 99%. Adică toți elevii vor beneficia de manual în format tipărit. Avem o singură problemă la clasele a VI-a și a VII-a, unde mai avem 17 manuale care, în momentul de față, se află în format electronic pe platforma manuale.edu.ro. și pot fi descărcate oricând de acolo, pentru a fi utilizate o perioadă."

Ministrul Breaz a apreciat că "într-un orizont de maxim două săptămâni" vor fi tipărite și aceste manuale.

DANIEL BREAZ, ministrul interimar al Educației "De ce această problemă? De ce nu au fost tipărite la timp? Datorită unor contestații depuse de către cei care au participat la aceste licitații. Nu este o problemă care să fie problema ministerului. Dar, comparativ cu alți ani, stăm extrem, extrem de bine."

 COSMINA STOIAN, reporter ”Dacă în anii trecuți, în manuale s-au strecurat greșeli grosolane, anul acesta imaginația autorilor le oferă elevilor ocazia de a cocheta cu astrologia, folosind ca pretext istoria. Astfel, un exercițiu dintr-un caiet de lucru destinat elevilor de clasa a VII-a a devenit viral pe internet și a atras numeroase comentarii ironice. Potrivit exercițiului, elevii trebuie să aleagă zodia în care se încadrează Mircea cel Bătrân și Baiazid, pe baza unor calități și defecte care ar fi specifice unor semne zodiacale.”

Fotografia cu enunțul în cauză a fost postată pe Facebook de Liga Studenților Iași.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Anchetă la Școala 133 din Capitală ( 22 Ianuarie 2020 )

  Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

 • Profesorul bătăuș din județul Bistrița-Năsăud, încătușat ( 20 Ianuarie 2020 )

  Un profesor condamnat pentru abuz față de elevi a fost încătușat în fața școlii. Este vorba despre profesorul de sport din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare...

 • Ministrul Educației anunță cinci măsuri pentru debirocratizare ( 13 Ianuarie 2020 )

  Prima zi de școală a semestrului al doilea vine cu noi măsuri de la ministerul Educației. Monica Anisie, ministul de resort, a anuțat că începe debirocratizarea!

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 • Cazuri de enterocolită, în școlile din București ( 27 Septembrie 2019 )

  Epidemie de enterocolită în școlile din Capitală! Mai mulți părinți au semnalat problema la Centrul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, iar reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au declanșat deja cercetări...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2