Date companie
 
 
 
 

Probleme nerezolvate, în prag de an nou școlar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoala, educatie, exercitiu, manuale, breaz, zodie
 

Ca în fiecare an, Educația îi întâmpină pe elevi fără toate manualele pe bănci! Ministrul interimar al Educației Naționale, Valer Daniel Breaz, a declarat, la o conferință de presă susținută la Alba Iulia că, exceptând elevii claselor a VI-a și a VII-a, restul copiilor vor avea manuale școlare pe bănci în prima zi de școală.

DANIEL BREAZ, ministrul interimar al Educației "Această problemă, în momentul de față, a fost rezolvată în proporție de aproximativ 99%. Adică toți elevii vor beneficia de manual în format tipărit. Avem o singură problemă la clasele a VI-a și a VII-a, unde mai avem 17 manuale care, în momentul de față, se află în format electronic pe platforma manuale.edu.ro. și pot fi descărcate oricând de acolo, pentru a fi utilizate o perioadă."

Ministrul Breaz a apreciat că "într-un orizont de maxim două săptămâni" vor fi tipărite și aceste manuale.

DANIEL BREAZ, ministrul interimar al Educației "De ce această problemă? De ce nu au fost tipărite la timp? Datorită unor contestații depuse de către cei care au participat la aceste licitații. Nu este o problemă care să fie problema ministerului. Dar, comparativ cu alți ani, stăm extrem, extrem de bine."

 COSMINA STOIAN, reporter ”Dacă în anii trecuți, în manuale s-au strecurat greșeli grosolane, anul acesta imaginația autorilor le oferă elevilor ocazia de a cocheta cu astrologia, folosind ca pretext istoria. Astfel, un exercițiu dintr-un caiet de lucru destinat elevilor de clasa a VII-a a devenit viral pe internet și a atras numeroase comentarii ironice. Potrivit exercițiului, elevii trebuie să aleagă zodia în care se încadrează Mircea cel Bătrân și Baiazid, pe baza unor calități și defecte care ar fi specifice unor semne zodiacale.”

Fotografia cu enunțul în cauză a fost postată pe Facebook de Liga Studenților Iași.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2