Date companie
 
 
 
 

Procedura de adoptare a monedei europene ar putea fi din aprilie anul viitor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, euro, isarescu, aprilie, 2014, mponeda
 

România ar putea intra în procedura de adoptare a monedei euro, din aprilie, anul viitor, pentru cã îndeplinește criteriile vechi, impuse de Uniunea Europeanã. Cel puțin așa a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isãrescu. Criza a schimbat, însă, aceste condiții, iar acum analiza este mult mai exigentã, a mai precizat șeful Băncii Naționale.

MUGUR ISÃRESCU, guvernator B.N.R. "Sunt cinci țări mai mari, postcomuniste, noiveniții membri, care vor intra în zona euro, și toate cinci au renunțat la o dată fixă, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia și România. România, care era codașul în aceste cinci țări, noi aveam 2014, Cehia 2009, în primăvară s-ar putea să fim primii, cam care ar fi după ce, în aprilie, vom vedea că avem toate criteriile de la Maastricht îndeplinte. Să vedem cam care ar fi noile condiții, că se vorbește de noi condiții."

Potrivit șefului băncii centrale, România a realizat progrese semnificative în sensul îndeplinirii criteriilor de convergență, doar rata inflației și ratele dobânzilor pe termen lung depășind, încă, valorile de referință ale criteriilor de la Maastricht. Cele mai recente proiecții sugerează, însă, îndeplinirea acestora în cursul anului 2014. Calendarul stabilit la momentul intrării în Uniunea Europeană, în 2007, stabilea că România urma să adere la zona euro în anul 2015, dar după declanșarea crizei financiare din 2008 această țintă a fost abandonată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2