Date companie
 
 
 
 

Procese colective pentru recuperarea plăților făcute la facturile umflate la energie electrică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ancheta, plati, facturi, procese, ANRE, DNA, energie, instante, colective, anpcpps, mierlea
 

Facturile la consumul de energie umflate de furnizori pot fi atacate la instanță! O anchetă a Direcției Naționale Anticorupție scos la iveală faptul că populația plătește prețuri nejustificat de mari, pentru energia consumată. Asociația pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că va deschide primele procese colective, pentru recuperarea banilor plătiți în plus de populație.

prin telefon: JEAN CONSTANTINESCU, fost președinte, A.N.R.E. "Sunt, într-adevăr, defecțiuni de toate felurile aici și de reglementare, și de corupție. Nu e în regulă nici cu ordinul acela de recalculare, nu e în regulă nici pe urmă cum se încearcă să se justifice."

Ancheta D.N.A. a dezvăluit că milioane de români plătesc facturi umflate, chiar cu girul autorității de reglementare, plătită tocmai pentru a veghea asupra corectitudinii aplicării prețurilor. La 1 iulie 2012, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a decis o micșorare modică a prețului, cu 1,3%. Anchetatorii au descoperit, însă, că facturile erau umflate cu 6%. Pe baza datelor din ancheta D.N.A., românii pot cere în instanță recuperarea banilor și micșorarea facturilor.

prin telefon: SORIN MIERLEA, președinte, A.N.P.C.P.P.S. România "Noi vom iniția câteva procese colective, pentru recuperarea daunelor materiale și morale pentru cetățeni. Dar aceste lucruri vor trebui reglementate și printr-o legislație mai clară, iar monitorizarea A.N.R.E. și piața nu va putea fi făcută decât în momentul când va exista o liberalizare reală."

Urmează ca instanțele să anunțe care vor fi termenele de judecată, pentru aceste procese colective.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2